sobota 1. januára 2011

Thotakura Pappu తొట కూర పప్పు

22IMG_8380



ČO POTREBUJETE:

1 viazanička Amaranthových lístov
1 malý hrnček Toor dal
1 paradajka
1 zelená chilli paprička 
1/2 lyžičky tamarindovej pasty
1/3 lyžičky mletej kurkumy
asi 100-150ml vody
soľ

na Tadka:
1 lyžica Ghee
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien
1 lyžička Urad dal
3 strúčiky cesnaku; posekané nadrobno




22IMG_8383



AKO POSTUPOVAŤ:

Amaranth umyjeme a posekáme. Vložíme do hrnca. Pridáme Toor dal...

22IMG_8353


... pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a paradajku...

22IMG_8355


...pridáme chilli papričku, kurkumu a tamarindovú pastu...

22IMG_8357


...zalejeme vodou.

22IMG_8359


Môžete to variť buď v normálnom hrnci domäkka alebo v tlakovom hrnci. V tlakovom hrnci asi 10-15 minút od natlakovania. Normálnym varom sa ľahšie ustráži tekutina. Musí jej byť dosť, aby sa toor dal uvaril a nakoniec jej nesmie zostať veľa, pretože nejde o polievku, ale skôr hustejšie karí.

Keď je amaranth uvarený roztlačíme všetko, aby to bolo kašovité.

22IMG_8361


Pripravíme si Tadka. V hlbšej panvici zohrejeme ghee. Najprv pridáme horčičné semienka, rímsku rascu a urad dal. Na stredne silnom ohni oprážame, kým urad dal mierne nezmení farbu.

22IMG_8363


Potom pridáme nakrájaný cesnak a karí lístky. Oprážame chvíľku, aby cesnak zavoňal.

22IMG_8364


Pridáme uvarený, roztlačený amaranth s dalom, osolíme, premiešame, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Zakryté necháme odpočívať 10 minút.

22IMG_8369


Podávame s ryžou alebo Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára