nedeľa 1. mája 2011

Taká indická "Shakshuka" / "Shakshuka" but make it indian

22IMG_6987



ČO POTREBUJETE:

olej alebo ghee
1 stredne veľká červená cibuľa 
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru 
4 strúčiky cesnaku

1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky drvenej rímskej rasce
1/4 lyžičky chilli vločiek
1/3 lyžičky Garam masala
soľ
1 stredne veľká paradajka

hrsť mrazeného hrachu
1 väčší zemiak
voda

50ml sladkej smotany
2 vajíčka
troška nasekanej čerstvej koriandrovej vňate 


22IMG_6991



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor, cesnak a restujeme domäkka. 

22IMG_6977


Pridáme kurkumu, rímsku rascu, chilli vločky, garam masala, soľ a nakrájanú paradajku. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme paradajku domäkka.

22IMG_6979


Potom pridáme hrach a očistený zemiak nakrájaný na malé kocky; podlejeme trochou vody a zakryté varíme na miernom ohni, kým zemiak nie je mäkký; asi 10 minút.

22IMG_6982


Keď je zemiak uvarený, pridáme smotanu a premiešame.

22IMG_6983
 

Do zmesi vložíme rozbité vajíčka. Opatrne, aby sme vajíčku neporušili žĺtok. Prikryté varíme na miernom ohni ešte 5 minút.

22IMG_6984


Hotové posypeme koriandrovou vňatou.

22IMG_6985


Môžeme podávať hriankou, vekou alebo s chlebom.


22IMG_6994

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára