nedeľa 29. mája 2011

Hrach s paradajkou / Green peas with tomato

Po takmer mesačných prázdninách začnem niečím jednoduchým a rýchlym.



22hrasok s paradajkou 011




ČO POTREBUJETE:

olej (alebo ghí) / oil (or ghee)
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka / 1/2 tsp brown mustard seeds 
2 väčšie červené cibule; nakrájané nadrobno / 2 big red onions, chopped 
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves 
1 väčšia paradajka; nakrájaná nadrobno / 1 big tomato, chopped 
4 veľké hrste mrazeného (alebo čerstvého) hrachu / 4 handful of frozen  (or fresh) green peas
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/3 tsp kashmiri chilli powder 
soľ / salt
1/4 lyžičky mletej kurkumy / 1/4 tsp termaric (haldi)
1 plochá lyžička tandoori masala / 1flat tsp tandoori masala
1 lyžička sušenej mäty / 1 tsp dry mint (pudina)




22hrasok s paradajkou 007



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme cibuľu zosklovatieť. / Heat oil in the pot, add mustard seeds and let them crack. Add chopped onion and garlic and fry on low heat until onion is soft.

Pridáme kurkumu a nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme, kým sa paradajka nerozpadáva. / Add termaric and chopped tomato, sauté until tomato is soft.

Pridáme mrazený hrach, soľ, čili korenie a 5 minút prikryté dusíme na miernom ohni. Môžeme podliať trošičkou vody. / Add green peas, salt, kashmiri chilli powder, cover the pot and cook for 5min on low heat. If you think you need to add some water to prevent burning, add very little as needed.

Nakoniec pridáme korenie tandoori masala, sušenú mätu a premiešame - prehrejeme a odstavíme z ohňa. / Finally add tandoori masala, dry mint and stir well. Heat through and remove from the heat.


Podávame s plackami alebo ako prílohu ku karí a ryži. / Serve with flat breads or as side dish with curry and rice.




Použila som kupovanú zmes Tandoori masala, ktorá obsahuje: mletý koriander, chilli korenie, rímsku rascu, klinčeky, cassia (neviem preložiť), drvený toor dal, sušený cesnak, soľ, čierne korenie, sušený zázvor, biely mak, kurkumu, badyán, muškátový oriešok, asafoetida, triphala and cassia leaf (cassia leaf sa považuje za ázijský bobkový list)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára