streda 12. marca 2025

Kaleji masala (pečeňová masala) / Chicken liver masala


ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):

300g kuracej pečene

olej
1 väčšia červená cibuľa

korenie:
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 zelená chilli paprička
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého chilli korenia
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

ďalej:
1 väčšia paradajka (rozmixovaná na pyré)
2 lyžice bieleho nesladeného jogurtu
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej

na dokončenie:
1 lyžička masla

baby citrón pri podávaní



AKO POSTUPOVAŤ:

Pečene očistíme, umyjeme a vysušíme papierovým kuchynským obrúskom. Nakrájame ich a odložíme bokom do daľšieho použitia.

V panvici zohrejeme olej, pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a na mierno restujeme domäkka.



Pridáme suroviny v rozpise na "korenie" a premiešame. Pol minútky restujeme.



Pridáme rozmixovanú paradajku, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme 8min.



Potom pridáme jogurt a senovku grécku, premiešame a 2 minúty premiešavame.



Pridáme nakrájané pečene, premiešame a 10 minút dusíme pod pokrievkou, na miernom ohni. Prebytočnú vodu ku koncu vydusíme (odokryjeme a zvýšime oheň).



Nakoniec odstavíme z ohňa, pridáme soľ, maslo a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame, zakryjeme a necháme ešte 10 minút postáť.



Môžeme podávať s plackami Chapati alebo s indickým pečivom Pav. Pri servírovaní pečene troška pokropíme šťavou z baby citróna.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára