ČO POTREBUJETE:
100ml Toor Dal
50ml moong dal
voda podľa potreby
olej
2cm čerstvého zázvoru
4 strúčiky cesnaku
1 zelená chilli paprička
1 paradajka
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
na Tadka:
1 a 1/2 lyžice ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky asafoetida
1 sušená kašmírska chilli paprička
3 strúčiky cesnaku
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
nasekaná čerstvá koriandrová vňať
1/2 lyžice šťavy z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
Strukoviny prepláchneme poriadne a necháme namočené vo vode, kým ich nebudeme pridávať do jedla.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju na miernom ohni domäkka.
Pridáme nastrúhaný zázvor a cesnak, necháme rozvoňať.
Pridáme zelenú chilli papričku, nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme domäkka.
Ďalej pridáme koriander, kurkumu, kašmírske chilli korenie a minútku restujeme.
Scedíme strukoviny a pridáme ich do hrnca. Zalejeme ich vodou, pridáme soľ a premiešame. Strukoviny uvaríme domäkka, môžeme trocha popučiť s tým, s čím sa roztláčajú zemiaky. Ak treba počas varenia pridať vodu, pridáme vriacu vodu podľa potreby.
Na Tadka:
V menšom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme rozvoňať.
Pridáme sušenú kašmírsku chilli papričku a nadrobno nakrájaný cesnak a opäť necháme rozvoňať.
Hrniec odstavíme z ohňa a ihneď pridáme kašmírske chilli korenie.
Takto pripravenú tadka hneď vylejeme do dalu, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Nakoniec vmiešame koriandrovú vňať a šťavu z citróna.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára