pondelok 7. júla 2025

Zeleninová ryža so syrom / Rice with vegetables and cheese

Túto ryžu som odkukala od švagrinej, ktorá ju robieva zo zbytkov z chladničky.


ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

1 miska (550ml) uvarenej ryže z predošlého dňa

olej
4 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky chilli vločiek
sušené oregano a bazalka
zelenina 
(napr.: brokolica, karfiol, baby kukuričky, paprika červená aj žltá, kukurica, mrkva, hrach, cuketa, šampiňóny, jarná cibuľka...)

soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička kryštáľového cukru
maslo
syr na strúhanie (parmezán, grana padano; váš obľúbený)



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode deň vopred alebo použijeme uvarenú ryžu, ktorá nám zostala z iného obeda.



Zeleninu si nakrájame na drobno a nachystáme, aby sme mohli počas varenia suroviny len pridávať.



V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky a chvíľku restujeme.



Potom pridáme chilli vločky a sušené bylinky (oregano, bazalku). Hneď pridáme nakrájanú zeleninu (brokolicu, mrazenú kukuricu, mrkvu, červenú a žltú papriku, mrazený hrach...) a pod pokrievkou udusíme domäkka.



Pridáme vychládnutú uvarenú ryžu, soľ (tú môžeme vynechať, ak je uvarená ryža už osolená, alebo dosolíme neskôr hotové jedlo, ak bude treba; maslo, ktoré som použila je tiež slané a rovnako aj syr), mleté čierne korenie, cukor a premiešame. Vmiešame nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky, maslo a nakoniec nastrúhaný syr (použila som 2 kocky Amul processed cheese). Ešte chvíľku prehrejeme na stredne silnom ohni a potom odstavíme z ohňa.


Môžeme podávať len tak samotnú ako hlavné jedlo, plus obľúbený šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára