nedeľa 24. júla 2016

Hustá paradajkovo šošovicová polievka s kokosovým mliekom / Masoor tomato soup with coconut milk



ČO POTREBUJETE:

150ml hrnček hnedej šošovice

olej
1 stredne veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku

1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 stredne veľké paradajky
1/4 lyžičky mletého čierneho korena
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 
1 bobkový list

soľ
1/2 lyžičky cukru (alebo jaggery)
voda podľa potreby





AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu prepláchneme vodou a necháme namočenú pol hodinku. Potom scedíme. 

V hrnci zohrejeme troška oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme na stredne silnom ohni domäkka.



Potom pridáme mletú kurkumu a premiešame. Ďalej pridáme rozmixované paradajky, mleté čierne korenie, kašmírske chilli korenie a 2 minúty povaríme na miernom ohni.

Ďalej pridáme scedenú šošovicu, bobkový list a zalejeme vodou. Šošovicu varíme domäkka. 



Ku koncu pridáme kokosové mlieko, soľ, cukor a dovaríme. 


1 komentár:

  1. Šošovicu mám veľmi rada,paradajky a kokosové mlieko je pre mňa nové,ale môže byť dobré...mám všetko,tak koncom týždňa vyskúšam...

    OdpovedaťOdstrániť