ČO POTREBUJETE:
150ml hrnček hnedej šošovice
olej
1 stredne veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 stredne veľké paradajky
1/4 lyžičky mletého čierneho korena
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 bobkový list
soľ
1/2 lyžičky cukru (alebo jaggery)
voda podľa potreby
100ml kokosového mlieka
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu prepláchneme vodou a necháme namočenú pol hodinku. Potom scedíme.
V hrnci zohrejeme troška oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme na stredne silnom ohni domäkka.
Potom pridáme mletú kurkumu a premiešame. Ďalej pridáme rozmixované paradajky, mleté čierne korenie, kašmírske chilli korenie a 2 minúty povaríme na miernom ohni.
Ďalej pridáme scedenú šošovicu, bobkový list a zalejeme vodou. Šošovicu varíme domäkka.
Ku koncu pridáme kokosové mlieko, soľ, cukor a dovaríme.
Šošovicu mám veľmi rada,paradajky a kokosové mlieko je pre mňa nové,ale môže byť dobré...mám všetko,tak koncom týždňa vyskúšam...
OdpovedaťOdstrániť