nedeľa 8. januára 2017

Gobi Chole (Karfiol s cícerom) / Cauliflower with chickpeas


Gobi chole


ČO POTREBUJETE:

1 hrnček na malé ružičky rozobraného karfiolu
1 hrnček uvareného a scedeného cíceru
olej
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
soľ podľa chuti
hrsť čerstvej koriandrovej vňate


Gobi chole



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu, chilli korenie, garam masala a dve minútky na miernejšom ohni restujeme. Osolíme a ešte minútu restujeme. 

Ďalej pridáme karfiol, premiešame, podlejeme kokosovým mliekom a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 8-10 minút. Potom pridáme uvarený, scedený cícer, koriandrovú vňať a pod pokrievkou prehrejeme ešte ďalšie 3 minútky. 

Gobi chole


Podávame s plackami (Chapati, Paratha, Puri, roti...).

4 komentáre:

  1. Super to vyzerá, rada sa inšpirujem a recept vyskúšam. Už sa teším, milujem indické jedlá... :-)
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem indické jedlá.Ďakujem je výborne recepty

    OdpovedaťOdstrániť