nedeľa 8. januára 2017

Gobi Chole (Karfiol s cícerom) / Cauliflower with chickpeas


Gobi chole


ČO POTREBUJETE:

1 hrnček na malé ružičky rozobraného karfiolu / 1 cup of cauliflower cut into small pieces
1 hrnček uvareného a scedeného cíceru / 1 cup of cooked chickpeas
olej / oil
1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky mletého kašmírskeho chilli korenia / 1/2 tsp kashmiri chilli powder 
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala 
soľ podľa chuti / salt
100ml kokosového mlieka / 100 ml coconut milk
hrsť čerstvej koriandrovej vňate / handful of fresh coriander leaves 


Gobi chole



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu, chilli korenie, garam masala a dve minútky na miernejšom ohni restujeme. Osolíme a ešte minútu restujeme. / Heat oil in the pot. Add finely chopped onion and sauté until it's soft. Then add turmeric, kashmiri chilli powder, garam masala and sauté for about 2min on low heat. Add salt, stir well and sauté for 1 more minute.

Ďalej pridáme karfiol, premiešame, podlejeme kokosovým mliekom a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 8-10 minút. Potom pridáme uvarený, scedený cícer, koriandrovú vňať a pod pokrievkou prehrejeme ešte ďalšie 3 minútky. / Then add cauliflower, stir, add coconut milk, cover the pot and cook on low heat for 8 to 10min. Then add cooked chickpeas, chopped coriander leaves, stir and cook for 3 more minutes. 

Gobi chole


Podávame s plackami (Chapati, Paratha, Puri, roti...). / Serve with Indian breads (Chapati, paratha, puri, roti...)

4 komentáre:

  1. Super to vyzerá, rada sa inšpirujem a recept vyskúšam. Už sa teším, milujem indické jedlá... :-)
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dufam, ze vam bude chutit :) Pekny vecer z Indie zelam :)

      Odstrániť
  2. Milujem indické jedlá.Ďakujem je výborne recepty

    OdpovedaťOdstrániť