ČO POTREBUJETE:
1 hrnček na malé ružičky rozobraného karfiolu
1 hrnček uvareného a scedeného cíceru
olej
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
soľ podľa chuti
100ml kokosového mlieka
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu, chilli korenie, garam masala a dve minútky na miernejšom ohni restujeme. Osolíme a ešte minútu restujeme.
Ďalej pridáme karfiol, premiešame, podlejeme kokosovým mliekom a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 8-10 minút. Potom pridáme uvarený, scedený cícer, koriandrovú vňať a pod pokrievkou prehrejeme ešte ďalšie 3 minútky.
Super to vyzerá, rada sa inšpirujem a recept vyskúšam. Už sa teším, milujem indické jedlá... :-)
OdpovedaťOdstrániťPekný večer,
A.
Dufam, ze vam bude chutit :) Pekny vecer z Indie zelam :)
OdstrániťMilujem indické jedlá.Ďakujem je výborne recepty
OdpovedaťOdstrániťAj ja dakujem :)
Odstrániť