ČO POTREBUJETE (na 4ks):
1 a 3/4 hrnčeka múky (použila som bielu Maida)
156ml teplého mlieka (nie horúceho)
1 lyžička sušeného droždia
3/4 lyžičky (naplocho) soli
1/2 lyžice kryštáľového cukru
1 lyžica oleja
ďalej:
horká čokoláda
ghee podľa potreby
vajce + 1 lyžička mlieka na potretie
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 250ml)
AKO POSTUPOVAŤ:
Múku preosejeme do misky. Pridáme soľ, cukor a práškové droždie a poriadne premiešame. Pridáme teplé mlieko a olej a vymiesime cesto. Bude lepivé, takže si môžeme pomôcť vareškou. Vymiesené cesto potrieme olejom a necháme na teplom mieste pod čistou kuchynskou utierkou kysnúť dve hodiny.
Vykysnuté cesto trocha poprášime múkou a znova premiesime. Preložíme ho na pracovnú plochu a rozdelíme na tri rovnaké kusy. Najprv si vyvaľkáme prvý kus. Potrieme ho poriadne s ghee (ghee musí byť riedke). Vyvaľkáme druhý kus, asi na rovnakú veľkosť a položíme ho na ten prvý kus, ktorý sme potreli s ghee. Aj druhý plát potrieme s ghee. Vyvaľkáme tretí kus a položíme ho na predošlé dva. Vrchný kus s ghee už nepotierame. Takto navrstvené pláty zľahka prejdeme valčekom niekoľkokrát.
Potom ich narežeme na 4 rovnako široké pásy. Na kraj každého uložíme asi 3 kocky horkej čokolády a zavinieme.
Preložíme na plech na pečenie a necháme asi 15 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme vajíčkom, ktoré sme rozšľahali s mliekom.
Rúru predohrejeme na 190st. a pečieme 20-25 minút.
(Rozhodne to nie je pravá francúzska kuchyňa.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára