ČO POTREBUJETE:
olej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien
3 zelené chilli papričky
1/2 lyžičky urid dal
1/3 lyžičky mletej kurkumy
niekoľko karí lístkov
2 veľké červené cibule
2 chow chow (chayote)
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Chow chow okrájame ako zemiak. Prekrojíme na polovicu a vyberieme kôstku. Ďalej nakrájame na menšie kúsky a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme horčičné semienko, urid dal, chilli papričky (môžete ich nakrájať nadrobno) a karí lístky. Necháme rozvoňať. Pridáme kurkumu a premiešame.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Potom pridáme nakrájané chow chow, osolíme a udusíme na miernom ohni pod pokrievkov domäkka. Asi 10-15 minút. Keď je chow chow mäkké pridáme hrsť kokosu a ešte chvíľku restujeme na stredne silnom ohni.
Podávame s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára