sobota 6. decembra 2014

Paradajkovo - kokosové subzi / Tomato coconut subzi


IMG_7805



ČO POTREBUJETE:

olej / oil
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo čerstvo nasyrúhaný cesnak a čerstvo nastrúhaný zázvor 1/2 lyžičky z každého) / 1 tsp ginger garlic paste (or freshly grated garlic and freshly grated ginger 1/2 tsp of each
niekoľko karí lístkov / few curry leaves 
2 veľké červené cibule / 2 big red onions 
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder 
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala 
2 veľké paradajky / 2 big tomatoes 
soľ / salt
veľká hrsť čerstvého strúhaného kokosu / big handful of freshly grated coconut 


IMG_7801



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, cesnakovo-zázvorovú pastu a karí lístky. Chvíľku popražíme. / Heat oil in the pot, add cumin, ginger garlic paste and curry leaves, fry for a minute.

1


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni domäkka. / Add finely chopped onion and fry on medium heat until onion is soft.

2


Keď je cibuľa mäkká pridáme kurkumu, chilli korenie a garam masala. Premiešame. / Then add turmeric, chilli powder and garam masala, stir well.

3


Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky a soľ a 5 minút na stredne silnom ohni restujeme. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a ďalších 5 minút restujeme, premiešavame. / Add chopped tomatoes and salt and sauté on low heat for 5min. Finally add grated coconut and sauté for 5 more minutes. Stir often.

4


Hotové subzi podávame napríklad s Chapati. / Serve with Chapatis.



IMG_7811

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára