ČO POTREBUJETE:
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
štipka asafoetida (hing)
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
(alebo čerstvo nasyrúhaný cesnak a čerstvo nastrúhaný zázvor 1/2 lyžičky z každého)
niekoľko karí lístkov
2 veľké červené cibule
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
2 veľké paradajky
soľ
veľká hrsť čerstvého strúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, asafoetida, cesnakovo-zázvorovú pastu a karí lístky. Chvíľku popražíme.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni domäkka.
Keď je cibuľa mäkká pridáme kurkumu, chilli korenie a garam masala. Premiešame.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky a soľ a 5 minút na stredne silnom ohni restujeme. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a ďalších 5 minút restujeme, premiešavame.
Hotové subzi podávame napríklad s Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára