ČO POTREBUJETE:
200ml naklíčeného horse gram (alebo mungo fazuliek)
1 lyžica ghee
1/2 lyžiky hnedého horčičného semienka
niekoľko karí lístkov
3 sušené červené chilli papričky
štipka asafoetida
2 plné lyžice čerstvého strúhaného kokosu
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
2 lyžice vody
AKO POSTUPOVAŤ:
Horse gram si dáme na 2-3 dni naklíčiť.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka, karí lístky a chilli papričky a necháme rozvoňať a semienka prasknúť. Potom pridáme strúhaný kokos, soľ, mletú kurkumu, garam masala a dve lyžice vody a na miernom ohni restujeme asi 3 minúty. Občas premiešame.
Nakoniec pridáme naklíčený horse gram, premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame teplé, s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára