ČO POTREBUJETE:
200ml naklíčeného horse gram (alebo mungo fazuliek) / 200ml of sprouted horse gram (or green gram)
1 lyžica ghee / 1 tbsp ghee
1/3 lyžiky hnedého horčičného semienka / 1/3 tsp brown mustard seeds
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
3 sušené červené chilli papričky / 3 dry red chillies
štipka asafoetida / pinch of asafoetida
2 plné lyžice čerstvého strúhaného kokosu / 2 full tbsp of freshly grated coconut
soľ / salt
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala
2 lyžice vody / 2 tbsp water
AKO POSTUPOVAŤ:
Horse gram si dáme na 2-3 dni naklíčiť. / Sprout the gram. It took 2 to 3 days for me.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka, karí lístky a chilli papričky a necháme rozvoňať a semienka prasknúť. Potom pridáme strúhaný kokos, soľ, mletú kurkumu, garam masala a dve lyžice vody a na miernom ohni restujeme asi 3 minúty. Občas premiešame. / Heat the ghee in the pot. Add mustard seeds, curry leaves and chillies and let the seeds crack. Then add grated coconut, salt, turmeric, garam masala and 2 tbsp of water. Sauté for about 3min on low heat. Stir occasionally.
Nakoniec pridáme naklíčený horse gram, premiešame a odstavíme z ohňa. / Add sprouted horse gram, mix well and remove from the heat.
Podávame teplé, s plackami. / Serve hot with Indian breads.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára