ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
2 väčšie kuracie stehná s kĺbom
soľ
2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice olivového oleja
20ks strúčikov cesnaku
1 plochá lyžica sušeného oregana
na dokončenie:
2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice medu
AKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do pekáča. Pridáme cesnak a polejeme ich olejom a šťavou z citróna. Pekáč zakryjeme tesne alobalom. Rúru vyhrejeme na 180 - 200st.
Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a stehná pečieme 30 minút. Zatiaľ si v miske zmiešame šťavu z citróna a med.
Po pol hodine pekáč vyberieme a stehná polejeme medovo-citrónovou zálievkou. Pekáč znova vložíme do rúry a pečieme už odokryté ďalších 30 minút.
Ja som podávala so zemiakovým pyré, ale hodili by sa aj pečené zemiačky.
urcite vyborna marinadka,Miska!!!snad raz vyskusam,ked sa pomaly prinavratime k papkaniu masa:)
OdpovedaťOdstrániťMiska, kuriatko vyzera uzasne :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániťzase super recept :-)
OdpovedaťOdstrániťzase super recept :-)
OdpovedaťOdstrániťkráásny recept ... kuriatko vyzerá úžasne ... mám rada takéto recepty ...
OdpovedaťOdstrániťDakujem vam :)
OdpovedaťOdstrániťMnaaaaaaam, take zvodne stehienko, veru by som nim nepohrdla:)
OdpovedaťOdstrániťMiška bez kože ?Tú mám najradšej... :-)
OdpovedaťOdstrániťBozulka, tam kde kupujem su tak sikovni, ze kym otvorim pusu, ze kozu nechat, kura je uz ocistene :) Tu nikto kozu a vnutornosti neje a pecienky tiez asi kupujem len ja :)
Odstrániť