ČO POTREBUJETE:
kuracie stehná (paličky) / chicken legs
soľ / salt
ghee / ghee
na trojobal /for the crust:
hladká múka / flour
vajíčka rozšľahané s mletým muškátovým orieškom + štipkou soli + trochou kokosového mlieka / eggs (whipped with fork) with grated nutmeg + pinch of salt + little bit of coconut milk
strúhanka zmiešaná s mletými mandľami v pomere 1:2 / breadcrumbs with ground almonds, in a ratio 1:2
AKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme, vysušíme, nasolíme. Obalíme v múke, vo vajíčku, v strúhanke. Uložíme ich na pekáčik vymastený s ghee, na každé stehno ešte dáme troška ghee a dáme piecť do predohriatej rúry na 200st., na 20 minút. Potom ich obrátime a pečieme ďalších 20 minút. / Wash the chicken legs, dry and sprinkle some salt on them. Now work with each leg separately. Dip each leg in flour, then egg mixture and finally in breadcrumbs with almonds. Rub some ghee on the baking tray and place your coated chicken legs on it. Drizzle some ghee also on the top of each leg. Preheat your oven to 200deg and bake legs for 20min on each side.
Podávala som so zemiakovým pyré. / Serve with potatoe puree.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára