nedeľa 28. júna 2015

Brokolicová ryža / Broccoli rice


Brokolicova ryza





ČO POTREBUJETE:

250ml hrnček ryže Basmati / 250ml cup of Basmati rice
voda na jej uvarenie / water to cook rice
soľ / salt

olivový olej / olive oil
niekoľko karí lístkov / few curry leaves 
3 strúčiky cesnaku / 3 garlic cloves 
1 malá brokolica (už bez listov a hlúbov, len čistá hlavička) / 1 small broccoli (leaves and stem removed)
6 minútové vajíčka / eggs cooked for 6min


Brokolicova ryza



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu si udusíme ako zvyčajne. Buď takto alebo takto. Udusenú ryžu odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Cook the rice usual way (see the attached links). Keep it aside.

V panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a karí lístky. Počkáme kým cesnak rozvonia. Potom pridáme na hrubých slzičkách nastrúhanú brokolicu a minútu restujeme. Pridáme udusenú ryžu a zľahka poprehadzujeme. / Heat oil in the pot, add chopped garlic and curry leaves. Let garlic release its aroma. Add grated broccoli and fry for a minute. Add cooked rice and toss it gently.

Brokolicova ryza



Hrniec odložíme z ohňa a môžeme podávať s uvareným vajíčkom (vegáni ho vynechajú). / Remove the pot from the heat and serve the rice with boiled eggs.



Brokolicova ryza

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára