ČO POTREBUJETE:
200g čerstvých šampiňónov
olej
1/2 lyžičky hnedého horčičného semienka
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
(alebo 1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty)
2 stredne veľké paradajky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
2 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
1/2 lyžičky garam masala
6 minútové vajíčka, 1 vajce na porciu
AKO POSTUPOVAŤ:
Paradajky rozmixujeme na pastu (bez pridania vody). Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a karí lístky a necháme ich prasknúť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernejšom ohni domäkka.
Potom pridáme strúhaný cesnak a zázvor a restujeme ďalšiu minútu.
Ďalej pridáme rozmixované paradajky, soľ, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander, premiešame a restujeme asi 10 minút.
Pridáme jogurt, premiešame. Pridáme očistené, nakrájané šampiňóny, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Nepodlievame vodou.
Nakoniec pridáme garam masala, premiešame a odstavíme z ohňa.