CO POTREBUJETE:
200g cerstvych sampinonov
olej
1/2 lyzickych hnedeho horcicneho semienka
niekolko kari listkov
1 velka cervena cibula
1/2 lyzicky struhaneho zazvoru
1/2 lyzicky struhaneho cesnaku
(alebo 1 plocha lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty)
2 stredne velke paradajky
sol
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
1/2 lyzicky mleteho koriandru
2 plne lyzice bieleho nesladeneho jogurtu (dahi)
1/2 lyzicky garam masala
6 minutove vajicka, 1 vajce na porciu
AKO POSTUPOVAT:
Paradajky rozmixujeme na pastu (bez pridania vody). Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
V panvici zohrejem olej. Pridame horcicne semienko a kari listky a nechame ich prasknut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme na miernejsom ohni domakka.
Potom pridame struhany cesnak a zazvor a restujeme dalsiu minutu.
Dalej pridame rozmixovane paradajky, sol, kurkumu, chilli korenie a mlety koriander, premiesame a restujeme asi 3-5 minut.
Pridame jogurt, premiesame. Pridame ocistene, nakrajane sampinony, premiesame a pod pokrievkou dusime asi 10 minut. Nepodlievame vodou.
Nakoniec pridame garam masala, premiesame a odstavime z ohna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára