streda 10. júna 2015

Šampiňónovo jogurtové karí s vajíčkom / Curry with button mushrooms, yogurt and egg


Sampinonovo jogurtove kari s vajickom



ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov
olej
1/2 lyžičky hnedého horčičného semienka
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
(alebo 1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty)

2 stredne veľké paradajky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
2 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
1/2 lyžičky garam masala

6 minútové vajíčka, 1 vajce na porciu



Sampinonovo jogurtove kari s vajickom



AKO POSTUPOVAŤ:

Paradajky rozmixujeme na pastu (bez pridania vody). Odložíme bokom do ďalšieho použitia. 

V kadhai zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a karí lístky a necháme ich prasknúť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernejšom ohni domäkka. 

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Potom pridáme strúhaný cesnak a zázvor a restujeme ďalšiu minútu. 

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Ďalej pridáme rozmixované paradajky, soľ, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander, premiešame a restujeme asi 10 minút. 

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Pridáme jogurt, premiešame. Pridáme očistené, nakrájané šampiňóny, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Nepodlievame vodou. 

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Nakoniec pridáme garam masala, premiešame a odstavíme z ohňa. 

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Podávame s plackami, napríklad Chapati.