streda 10. júna 2015

Šampiňónovo jogurtové karí s vajíčkom


Sampinonovo jogurtove kari s vajickom



ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov 
olej
1/2 lyžičky hnedého horčičného semienka
niekoľko karí lístkov 
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru 
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
(alebo 1 plochá lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty)

2 stredne veľké paradajky
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
2 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
1/2 lyžičky garam masala

6 minútové vajíčka, 1 vajce na porciu




Sampinonovo jogurtove kari s vajickom



AKO POSTUPOVAŤ:

Paradajky rozmixujeme na pastu (bez pridania vody). Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V panvici zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a karí lístky a necháme ich prasknúť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernejšom ohni domäkka.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Potom pridáme strúhaný cesnak a zázvor a restujeme ďalšiu minútu.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Ďalej pridáme rozmixované paradajky, soľ, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander, premiešame a restujeme asi 3-5 minút.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Pridáme jogurt, premiešame. Pridáme očistené, nakrájané šampiňóny, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Nepodlievame vodou.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Nakoniec pridáme garam masala, premiešame a odstavíme z ohňa.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Podávame s plackami, napríklad Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára