sobota 4. júla 2015

Avokádová nátierka


Avokadova natierka





ČO POTREBUJETE:

1 zrelé avokádo
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
2 plné lyžice nesolených kešu orechov
1 lyžička citrónovej šťavy
trocha mletého čierneho korenia
soľ
6-8 čerstvých lístkov bazalky 
(použila som thajskú)


Avokadova natierka



AKO POSTUPOVAŤ:

Vydlabeme dužinu z avokáda, dáme ju do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premixujeme do hladkej nátierky. Je dobrá trocha odležaná, aspoň pol dňa v chladničke. 

Podávame s pečivom, chlebom alebo s krekrami. Môže sa použiť ako dip na máčanie zeleniny (finger party food), nachos, ďalej ako vegánska majonéza na zemiakový šalát alebo do vegánskych burgerov a môžete s tým zamiešať aj cestoviny, pridať nakrájanú paradajku a máte dobrý, zdravý obed.



Avokadova natierka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára