sobota 4. júla 2015

Avokádová nátierka / Avocado spread


Avokadova natierka





ČO POTREBUJETE:

1 zrelé avokádo / 1 ripe avocado
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves
1 lyžica olivového oleja / 1 tbsp olive oil
2 plné lyžice nesolených kešu orechov / 2 full tbsp cashew nuts
1 lyžička citrónovej šťavy / 1 tsp lemon juice
trocha mletého čierneho korenia / pinch of black pepper powder
soľ / salt
6-8 čerstvých lístkov bazalky / 6 - 8 fresh basil leaves
(použila som thajskú) / (I used thai basil)


Avokadova natierka



AKO POSTUPOVAŤ:

Vydlabeme dužinu z avokáda, dáme ju do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premixujeme do hladkej nátierky. Je dobrá trocha odležaná, aspoň pol dňa v chladničke. / Place avocado pulp in mixer, add the rest of the ingredients and mix well until you get smoothe spread/dip. Store the spread in the fridge.

Podávame s pečivom, chlebom alebo s krekrami. Môže sa použiť ako dip na máčanie zeleniny (finger party food), nachos, ďalej ako vegánska majonéza na zemiakový šalát alebo do vegánskych burgerov a môžete s tým zamiešať aj cestoviny, pridať nakrájanú paradajku a máte dobrý, zdravý obed. / Serve with bread or crackers.



Avokadova natierka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára