ČO POTREBUJETE:
400ml uvareného hnedého cícera (300ml keď je suchý)
voda na uvarenie cícera
olej
1 lyžička feniklových semien
3 červené sušené chilli papričky
2 stredne veľké červené cibule
2 strúčiky cesnaku
200ml čerstvého strúhaného kokosu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
ďalej:
olej
1 lyžička hnedých horčičných semien
niekoľko karí lístkov
2 červené sušené chilli papričky
soľ
3/4 lyžičky garam masala
AKO POSTUPOVAŤ:
Suchý cícer na noc namočíme. Ráno scedíme, prepláchneme a uvaríme vo vode domäkka. Nerozvaríme! Uvarený scedíme a dáme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme feniklové semienka a necháme rozvoňať.
Pridáme na pásiky nakrájanú cibulu, sušené chilli papričky a na polovičky prekrojený cesnak a restujeme domäkka.
Potom pridáme strúhaný kokos a restujeme na stredne silnom ohni za častého premiešania dohnedkava.
Hrniec odložíme z ohna a zmes necháme troška vychladnúť. Dáme ju do mixéra, pridáme mletú kurkumu a rozmixujeme. Odložíme do ďalšieho použitia.
Hrniec v ktorom sme opekali cibulu s kokosom umyjeme. Dáme doňho znova trocha oleja a zohrejeme. Pridáme horčičné semienka a necháme ich prasknúť. Pridáme karí lístky a chilli papričky a lístky necháme orestovať.
Pridáme predvarený cícer a soľ a premiešame.
Pridáme kokosovú zmes, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme 5 minút. Občas nakukneme a premiešame.
Nakoniec poprášime garam masala, premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame s Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára