štvrtok 24. apríla 2014

Hrach v besane / Green peas with besan


22IMG_9891



ČO POTREBUJETE:

1 a 1/4 hrnčeka uvareného hrachu (dajte pozor, aby sa nerozvaril; použila som suchý, ktorý som na noc namočila vo vode) / 1 and 1/4 cup of cooked green peas (I used dry green peas; don't overcook them)
olej / oil
1 plochá lyžička rímskej rasce / 1 flat tsp cumin (jeera)
2 väčšie červené cibule / 2 big red onions
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty / 1 tsp ginger garlic paste 
2 mierne kopcovité lyžice cícerovej múky (besan) / 2 slightly full tbsp of chickpea flour
4 plné lyžice paradajkového pretlaku (alebo 2 rozmixované paradajky) / 4 full tbsp of tomato puree (or puree 2 big tomatoes in the mixer)
3/4 lyžičky garam masala / 3/4 tsp garam masala
1 plnšia lyžička mletého koriandru / 1 slightly full tsp ground coriander 
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves
soľ / salt


22IMG_9889



AKO POSTUPOVAŤ:

Ak použijeme suchý hrach, na noc ho namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme, hrach prepláchneme, dáme do hrnca a uvaríme domäkka. Pozor, aby sa nerozvaril. Na uľahčenie môžeme použiť aj čerstvý (ak je sezóna) alebo mrazený hrach. Ja som použila suchý. / If you are using dry green peas soak them in the water overnight. Drain the water in the morning rinse the green peas, put them into pressure cooker, add enough water and cook them until they are soft. Don't overcook them. You can use fresh green peas in season or frozen peas.

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. / Heat oil in the pot. Add cumin and let it release its aroma.

22IMG_9852


Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava. / Add sliced onion and fry on medium heat until onion turns brownish.

22IMG_9856


Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, premiešame a restujeme minútku. / Add ginger garlic paste, stir and fry for a minute. 

22IMG_9857


Ďalej pridáme besan a premiešame, zasa minútku restujeme na miernom ohni. / Add besan, stir and fry for a minute on low heat.

1


Pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Hneď pridáme mletý koriander, mleté chilli korenie a garam masala a premiešame. Minútku restujeme. / Add tomato puree and stir. Add ground coriander, chilli powder and garam masala and stir well. Sauté for a minute. 

22IMG_9862

22IMG_9864


Ďalej pridáme nasekanú koriandrovú vňať a premiešame. / Add chopped coriander leaves and stir.

22IMG_9865


Ihneď pridáme uvarený, scedený hrach a soľ a premiešame. Chvíľu restujeme a premiešavame. Zmes musí byť suchá. / Add cooked green peas, salt and stir. Sauté for a minute and stir constantly. The mixture needs to be dry - ish.

hrach v besane


Hrniec odstavíme z ohňa a pod pokrievkou jedlo necháme 15 minút postáť. / Remove the pot from the heat and let it rest covered for 15min.


22IMG_9871


Podávame s plackami. / Serve with Indian breads.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára