streda 22. januára 2014

Šampiňónová "paštéta" / Mushroom pâté


Sampinonova pasteta



ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov 
malá hrsť kešu orechov
1 lyžica ghee 
4 strúčiky cesnaku 
1/3 lyžičky sušeného tymiánu
troška nastrúhaného muškátového orieška 
mleté čierne korenie 
soľ
2 lyžice kokosového mlieka (alebo sladká smotana)


Sampinonova pasteta



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nakrájaný cesnak a minútku na miernom ohni restujeme. Potom pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a na silnejšom ohni restujeme, kým sa nescvrknú. Asi 2 minútky.

Potom pridáme tymián, mleté čierne korenie, kešu orechy, ktoré sme si vopred na pol hodinky namočili vo vode, troška vody z namočených kešu orechov a premiešame. Oheň zmiernime a šampiňóny varíme na miernom ohni pod pokrievkou 10 minút.

Potom pridáme kokosové mlieko, muškátový oriešok, prejdeme varom, osolíme a odstavíme z ohňa. Zmes necháme vychládnuť a nakoniec rozmixujeme na konzistenciu paštéty.

Paštétu dáme do misky, môžeme zaliať lyžicou ghee a uskladníme v dobre uzavretej nádobe, v chladničke.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára