ČO POTREBUJETE:
200g šampiňónov
malá hrsť kešu orechov
malá hrsť kešu orechov
1 lyžica ghee
4 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky sušeného tymiánu
troška nastrúhaného muškátového orieška
troška nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ
2 lyžice kokosového mlieka (alebo sladká smotana)
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nakrájaný cesnak a minútku na miernom ohni restujeme. Potom pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a na silnejšom ohni restujeme, kým sa nescvrknú. Asi 2 minútky.
Potom pridáme tymián, mleté čierne korenie, kešu orechy, ktoré sme si vopred na pol hodinky namočili vo vode, troška vody z namočených kešu orechov a premiešame. Oheň zmiernime a šampiňóny varíme na miernom ohni pod pokrievkou 10 minút.
Potom pridáme kokosové mlieko, muškátový oriešok, prejdeme varom, osolíme a odstavíme z ohňa. Zmes necháme vychládnuť a nakoniec rozmixujeme na konzistenciu paštéty.
Paštétu dáme do misky, môžeme zaliať lyžicou ghee a uskladníme v dobre uzavretej nádobe, v chladničke.
Podávame s chlebom alebo pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára