ČO POTREBUJETE:
1 pohár ryže (basmati alebo iná dlhozrnná)
1 menšia červená cibuľa
4-5ks väčších šampiňónov
hrsť mrazeného hrachu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ
2 poháre vody
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryžu prepláchneme a na 30 minút namočíme vo vode.
Olej zohrejeme a pridáme rímsku rascu, hnedý kardamóm, škoricu, klinčeky a ázijský bobkový list. Necháme chvíľočku rozvoňať.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor a restujeme domäkka.
Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny a mrazený (alebo čerstvo vylúskaný) hrach.
Pridáme čierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiešame.
Pridáme scedenú ryžu, zalejeme vodou a pridáme soľ. Premiešame, oheň zmiernime a pulaou pod pokrievkou varíme 10 minút.
Po 10 minútach oheň vypneme a pulao necháme odpočívať ďalších 5-10 minút. Do hotového jedla zamiešame nasekanú čerstvú koriandrovú vňať.
Pulao je výborné, ak si ho pripravíte v hlinenom hrnci.
Toto vyzera dobre a navyse mam vsetky prisady, vdaka za recept Miska a pekny den,
OdpovedaťOdstrániťKarin
Dufam, ze si pochutis :) pekny den aj tebe.
Odstrániť