ČO POTREBUJETE:
1/2 hrnčeka suchého cícera
(voda na uvarenie cícera; tú si potom odložíme)
1 bobkový list
olej
1 väčšia červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 paradajka
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 väčší zemiak
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
(alebo použite sladkú mletú papriku, ak vám nevyhovuje pálive jedlo)
soľ
100ml kokosového mlieka
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu zlejeme a vymeníme za novú (pridáme jej dostatok, aby sme mali dosť vývaru potom na polievku). Pridáme bobkový list a cícer uvaríme domäkka v tlakovom hrnci. Varíme asi 15 minút od natlakovania hrnca na miernom ohni bez hvíždaľky.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme domäkka.
Potom pridáme paradajku a na miernom ohni pod pokrievkou ju udusíme domäkka. Zmes necháme trocha vychládnuť a rozmixujeme na pastu. Ak treba použiť tekutinu pri mixovaní, použite vývar z cícera.
Hrniec, kde sme restovali cibuľu a paradajku neumývame. Olej, ktorý v ňom zostal znova zohrejeme a pridáme rímsku rascu. Minútku restujeme, aby uvoľnila vôňu.
Potom pridáme očistený a nakrájaný zemiak, kurkumu a chilli korenie. Premiešame.
Pridáme cibuľovo-paradajkovú pastu a znova premiešame.
Pridáme vývar z cícera, soľ, premiešame a polievku privedieme k varu. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime a polievku varíme pod pokrievkou, kým zemiaky nezmäknú.
Potom pridáme uvarený cícer...
... kokosové mlieko a polievku necháme ešte 2 minúty povariť.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a polievku odstavíme z ohňa.
🥣 🥣 🥣
Miska ako dlho sa bude ten cicer varit v normal hrnci? Dakujem x tasnim
OdpovedaťOdstrániťJa veru ani neviem, vzdy som ho v tlakovom robila. Ale myslim, ze aj hodinu. Cicer je dost tvrdy, radsej ho daj do tlakoveho ak mas. Alebo pouzi konzervu.
Odstrániťdakujem...tlakovy som mala..ale dala som svagrinej, lebo ja s tym neviem robit nikdy som nerobila hahaha
Odstrániťani cicer, ani tlakovy. normalne daj namocit na noc ako fazulu...
OdpovedaťOdstrániť?? neviem na co konkretne je toto reakcia.
OdstrániťDobry den, chcela by som sa spytat, pre kolko osob su robene Vase recepty - nie len tento, ale celkovo. Podla mnozstva surovin sa mi to zda ako porcia pre jedneho, max. dvoch ludi, ale zdanie mozno klame. Dakujem za info.
OdpovedaťOdstrániťVacsinou pre dve alebo 4 osoby. Kari sa podava s ryzou a dalsou zeleninou a niekedy aj placka, preto sa z kazdeho dava na tanier trocha. Mozno sa zda, ze je to malo podla rozpisu surovin, ale ja varim jedla vacsinou tak, ze su na 1 den. Teda neskladujem jedlo v chladnicke.
OdstrániťPolievka je vynikajuca, prva cicerova, z ktorej som zjedla hned dva taniere.
OdpovedaťOdstrániťSom velmi rada, ze chutilo :) Dakujem.
Odstrániť