utorok 8. apríla 2014

Hubový Thoran

22IMG_9236



ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov 
olej
1/2 lyžičky hnedých horčičných semien
1 zelená chilli paprička 
niekoľko karí lístkov 
1 väčšia červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1/3 lyžičky garam masala
2 plné lyžice čerstvého strúhaného kokosu



22IMG_9245



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšom hrnci si zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, chilli papričku a karí lístky. Semienka necháme vypraskať.

22IMG_9224


Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava.

22IMG_9227


Potom pridáme kurkumu a chilli korenie, premiešame.

22IMG_9228


Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme (bez podlievania) 8 minút.

1


Po 8 minútach pridáme garam masala a strúhaný kokos (za tých 8 minút by sa mala vypariť aj voda, ktorú šampiňóny pustia, ak nie, tak ich chvíľu restujeme odokryté). Premiešame a odstavíme z ohňa.

22IMG_9233


Podávame s plackami.


22IMG_9243

6 komentárov:

  1. ej ale si mi trafila do chladničky :-)
    Miška, placky by si dala aké?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. UVARENé, ZJEDENé, VýBORNé :-) zelenej čili som dala (mala asi tak 8cm) chvalabohu iba polovičku. Stačilo :-) aj keď sme zuvyknutí. Žiaľ, kokos iba stúhaný suchy :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. úplne iná chuť, skvelé, stane sa obľúbené :-) mala som krémové šampiňóny a žiadnu chuť na smotanové jedlo a vyprážanie už vonkoncom

      Odstrániť