ČO POTREBUJETE:
200g šampiňónov
olej
1/2 lyžičky hnedých horčičných semien
1 zelená chilli paprička
niekoľko karí lístkov
1 väčšia červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1/2 lyžičky garam masala
2 plné lyžice čerstvého strúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
V hlbšom hrnci si zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, chilli papričku a karí lístky. Semienka necháme vypraskať.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava.
Potom pridáme kurkumu a chilli korenie, premiešame.
Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme (bez podlievania) 8 minút.
Po 8 minútach pridáme garam masala a strúhaný kokos (za tých 8 minút by sa mala vypariť aj voda, ktorú šampiňóny pustia, ak nie, tak ich chvíľu restujeme odokryté). Premiešame a odstavíme z ohňa.
ej ale si mi trafila do chladničky :-)
OdpovedaťOdstrániťMiška, placky by si dala aké?
Janka, klasicke chapati som robila.
OdstrániťUVARENé, ZJEDENé, VýBORNé :-) zelenej čili som dala (mala asi tak 8cm) chvalabohu iba polovičku. Stačilo :-) aj keď sme zuvyknutí. Žiaľ, kokos iba stúhaný suchy :(
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
Odstrániťúplne iná chuť, skvelé, stane sa obľúbené :-) mala som krémové šampiňóny a žiadnu chuť na smotanové jedlo a vyprážanie už vonkoncom
Odstrániť