štvrtok 1. januára 2015

Labneh (Jogurtová nátierka) / Yogurt dip





ČO POTREBUJETE:

hustejší nesladený biely jogurt / thick (hung) yogurt
soľ / salt





AKO POSTUPOVAŤ:

Jogurt cez tenké plátienko alebo husté sítko scedíme. Vylejeme ho do sítka, ktoré sme vložili do misky tak, aby voda mohla odkvapkávať. Cez noc ho necháme v chladničke odtiecť. Ráno nám v sítku zostane hustejšia nátierka, ktorú dáme do misky, dochutíme soľou (ďalej môžeme použiť nasekanú pažítku, jarnú cibuľku alebo čerstvú bazalku). / You can use thick greek yogurt or homemade hung yogurt. Add pinch of salt, stir well. You can add chopped chives, spring onions or basil leaves as well.

Môžeme podávať s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou. / Serve with bread and fresh vegetables.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára