ČO POTREBUJETE:
hustejší nesladený biely jogurt
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Jogurt cez tenké plátienko alebo husté sítko scedíme. Vylejeme ho do sítka, ktoré sme vložili do misky tak, aby voda mohla odkvapkávať. Cez noc ho necháme v chladničke odtiecť. Ráno nám v sítku zostane hustejšia nátierka, ktorú dáme do misky, dochutíme soľou (ďalej môžeme použiť nasekanú pažítku, jarnú cibuľku alebo čerstvú bazalku).
* * *
Môžeme podávať s chlebom alebo pečivom, čerstvou zeleninou, posypané pečeným cícerom, opraženou cibuľou, opečeným baklažánom alebo pečeným pórkom, či cuketou, cviklou, brokolicou, karfiolom alebo zmesou na bruschettu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára