štvrtok 1. januára 2015

Labneh (Jogurtová nátierka) / Yogurt dip





ČO POTREBUJETE:

hustejší nesladený biely jogurt
soľ





AKO POSTUPOVAŤ:

Jogurt cez tenké plátienko alebo husté sítko scedíme. Vylejeme ho do sítka, ktoré sme vložili do misky tak, aby voda mohla odkvapkávať. Cez noc ho necháme v chladničke odtiecť. Ráno nám v sítku zostane hustejšia nátierka, ktorú dáme do misky, dochutíme soľou (ďalej môžeme použiť nasekanú pažítku, jarnú cibuľku alebo čerstvú bazalku). 

* * *

Môžeme podávať s chlebom alebo pečivom, čerstvou zeleninou, posypané pečeným cícerom, opraženou cibuľou, opečeným baklažánom alebo pečeným pórkom, či cuketou, cviklou, brokolicou, karfiolom alebo zmesou na bruschettu.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára