sobota 10. januára 2015

Kešu cibuľová nátierka / Cashew nuts and onion spread


Kesu cibulova natierka



ČO POTREBUJETE:

hrsť nesolených kešu orechov / handful of cashew nuts
2 väčšie červené cibule / 2 big red onions
voda / water
olej / oil
soľ / salt
mleté čierne korenie / black pepper powder
čerstvé lístky bazalky thajskej (alebo obyčajnej akú máte) / fresh thai basil leaves (or italian basil)


Kesu cibulova natierka



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy opláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme 3 minúty. Scedíme a vodu z nich si odložíme. Cibuľu pokrájame a na oleji orestujeme dohneda. Vychládnuté orechy a cibuľu dáme do mixéra, pridáme troška vody z kešu orechov, soľ, korenie a bazalkové lístky a vymixujeme na pastu/nátierku (vodu z kešu orechov si pridávajte po troške, podľa toho akú hustú nátierku chcete). Preložíme do misky, ak treba dochutíme ešte a uložíme do chladničky v dobre uzavretej nádobe. Lepšie chutí vychladená. / Wash cashew nuts and place in the pot. Add water and bring it to boil. Cook for 3min. Strain and keep both cashews and water in which we cooked them, aside. Chop the onions and fry on little bit of oil until they turn brownish. Place cashews and fried onions in mixer, add little bit of water from cashew nuts, salt, pepper powder and basil leaves and mix until you get smooth spread. Transfer your spread into the bowl and store in the fridge.

Kesu cibulova natierka


Podávame s chlebom alebo pečivom. / Serve with bread.


Kesu cibulova natierka



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára