sobota 10. januára 2015

Kešu cibuľová nátierka


Kesu cibulova natierka



ČO POTREBUJETE:

hrsť nesolených kešu orechov
2 väčšie červené cibule
voda
olej
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé lístky bazalky thajskej (alebo obyčajnej akú máte)


Kesu cibulova natierka



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy opláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme 3 minúty. Scedíme a vodu z nich si odložíme. Cibuľu pokrájame a na oleji orestujeme dohneda. Vychládnuté orechy a cibuľu dáme do mixéra, pridáme troška vody z kešu orechov, soľ, korenie a bazalkové lístky a vymixujeme na pastu/nátierku (vodu z kešu orechov si pridávajte po troške, podľa toho akú hustú nátierku chcete). Preložíme do misky, ak treba dochutíme ešte a uložíme do chladničky v dobre uzavretej nádobe. Lepšie chutí vychladená. 

Kesu cibulova natierka


Podávame s chlebom alebo pečivom.


Kesu cibulova natierka



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára