ČO POTREBUJETE:
200g fazuľových strukov / 200g green beans
ghee alebo olej / ghee or oil
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok / 1/2 tsp brown mustard seeds
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
2 sušené červené chilli papričky / 2 dry red chillies
3 strúčiky cesnaku / 3 garlic cloves
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/3 lyžičky pálivého mletého chilli korenia / 1/3 tsp chilli powder
soľ / salt
poriadna hrsť čerstvo nastrúhaného kokosu / big handful of freshly grated coconut

AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľky umyjeme a vysušíme. "Odnitkujeme" a nakrájame.
Wash the beans and dry. Clean it and cut into small pieces.
🥥 🥥 🥥
V kadhai zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme horčičné semienka, rímsku rascu, sušené chilli papričky a cesnak a restujeme, kým nerozvinú svoju vôňu. Potom pridáme karí lístky a chvíľku popražíme.
Heat oil or ghee in kadhai. Add mustard seeds, cumin, dry red chillies and garlic and sauté until they release its aroma. Then add curry leaves and sauté for a minute.
Ďalej pridáme fazuľové struky a 2 minúty restujeme na silnejšom ohni, premiešavame. Potom pridáme kurkumu, chilli korenie a soľ, poprskáme troška vodou (nepodlievame, len pofŕkame prstami) a prikryté dusíme na miernom ohni asi 8 minút.
Add green beans and sauté for 2min on high heat, stir occasionally. Add turmeric, chilli powder and salt, sprinkle some water, cover and cook on low heat for about 8min.
Pridáme kokos, premiešame a ešte minútku restujeme, premiešavame.
Then add coconut, stir well and sauté for a minute. Stir occasionally.
Podávame ako prílohu ku karí a ryži alebo s plackami.
Serve as a side dish with curry and rice or with Indian breads.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára