štvrtok 8. januára 2015

Fazuľkový thoran / Green beans with coconut



ČO POTREBUJETE:

250g fazuľových strukov
ghee alebo olej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok 
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
2 sušené kašmírske chilli papričky
4 strúčiky cesnaku
10ks karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky pálivého mletého chilli korenia
soľ
poriadna hrsť čerstvo nastrúhaného kokosu



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľky umyjeme a vysušíme. "Odnitkujeme" a nakrájame. 

V kadhai zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme horčičné semienka, rímsku rascu, sušené chilli papričky a cesnak a restujeme, kým nerozvinú svoju vôňu. Potom pridáme karí lístky a chvíľku popražíme. 

Fazulkovy thoran


Ďalej pridáme fazuľové struky a 2 minúty restujeme na silnejšom ohni, premiešavame. Potom pridáme kurkumu, chilli korenie a soľ, poprskáme troška vodou (nepodlievame, len pofŕkame prstami) a prikryté dusíme na miernom ohni asi 8 minút. 

Fazulkovy thoran


Pridáme kokos, premiešame a ešte minútku restujeme, premiešavame. 

Fazulkovy thoran


Podávame s plackami alebo ako súčasť thali (ryža, karí, subzi, šalát, raita, placky). 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára