ČO POTREBUJETE:
250g fazuľových strukov
ghee alebo olej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
2 sušené kašmírske chilli papričky
4 strúčiky cesnaku
10ks karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky pálivého mletého chilli korenia
soľ
poriadna hrsť čerstvo nastrúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľky umyjeme a vysušíme. "Odnitkujeme" a nakrájame.
V kadhai zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme horčičné semienka, rímsku rascu, sušené chilli papričky a cesnak a restujeme, kým nerozvinú svoju vôňu. Potom pridáme karí lístky a chvíľku popražíme.
Ďalej pridáme fazuľové struky a 2 minúty restujeme na silnejšom ohni, premiešavame. Potom pridáme kurkumu, chilli korenie a soľ, poprskáme troška vodou (nepodlievame, len pofŕkame prstami) a prikryté dusíme na miernom ohni asi 8 minút.
Pridáme kokos, premiešame a ešte minútku restujeme, premiešavame.
Podávame s plackami alebo ako súčasť thali (ryža, karí, subzi, šalát, raita, placky).






Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára