ČO POTREBUJETE:
500g kuracích pŕs
na pastu:
1 lyžica kešu orechov
1 lyžica mandlí
(alebo asi 10ks z každého druhu orechov)
1/2 lyžice bieleho maku
2 plné lyžice čerstvého strúhaného kokosu
marináda:
1 lyžička garam masala
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
omáčka:
olej alebo ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky feniklových semien
1 ázijský bobkový list (tej patta)
3 stredne veľké červené cibule
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
ďalej:
1 veľká paradajka
1 lyžica nasekaných čerstvých lístkov senovky gréckej (alebo 1 lyžička sušených lístkov)
voda podľa potreby
100g bieleho nesladeného jogurtu
100ml sladkej smotany
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme suroviny na marinádu a premiešame. Uložíme ho do chladničky na celú noc alebo aspoň na 2 hodiny.
Ďalej si pripravíme pastu. Orechy a mak namočíme v troche vody asi na 15 minút. Potom to všetko dáme do mixéra, pridáme strúhaný kokos a vymyxijeme na pastu. Tú si odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hlbokej panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu, feniklové semená a bobkový list. Necháme korenie rozvoňať.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakovo - zázvorovú pastu. Restujeme na miernom ohni, kým nie je cibuľa mäkká. Potom pridáme mleté chilli korenie, mletú kurkumu, mletý koriander a soľ. Restujeme asi minútku.
Ďalej pridáme namarinované mäso, premiešame a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a nasekané lístky senovky gréckej a dusíme pod pokrievkou ďalších 5 minút.
Potom pridáme pripravenú orechovo-kokosovú pastu a premiešame. Hneď pridáme aj jogurt a premiešame. Pridáme trocha vody, aby sme dostali hustejšiu omáčku. Karí povaríme na miernom ohni ďalších 5 minút.
Nakoniec pridáme sladkú smotanu, povaríme ešte asi 2-3 minúty a odstavíme z ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára