ČO POTREBUJETE (pribl. 12-14ks, podľa veľkosti buchiet):
500g múky
(použila som bielu Maida, porovnateľná s hladkou 00)
80g masla (použila som ghee)
1 celé vajce + 1 žĺtok
60g cukru
troška citrónovej kôry
1 plochšia lyžička soli
3/4 lyžice sušeného droždia
300ml teplého mlieka
maslo na potretie
AKO POSTUPOVAŤ:
Maslo, vajce, žĺtok a cukor spolu vymiešame. Do múky zamiešame soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a sušené droždie. Pridáme maslovú zmes a teplé mlieko a vymiesime cesto. Cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť.
Znova ho poriadne vymiesime (vytlačíme vzduch) a necháme 30min kysnúť. Potom znova premiesime. Cesto potom preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme asi na 1cm a narežeme na približne rovnaké kusy.
Na každý uložíme slivkový lekvár (ja som použila jahodový, slivkový sa u nás nepredáva) a prstami kraje dobre spojíme, vytvarujeme buchtu. Buchty uložíme kúsok od seba na plech.
Rúru predohrejeme na 180st. Buchty necháme pred pečením ešte 30 minút kysnúť. Potrieme ich maslom a pečieme asi 40 minút, dohneda. Hotové buchty znova potrieme maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára