ČO POTREBUJETE:
soľ
chaat masala (pre obmenu môžeme použiť mletú rímsku rascu)
chaat masala (pre obmenu môžeme použiť mletú rímsku rascu)
kašmírske mleté chilli korenie
sušený cesnak
cukor (nemusí byť)
olivový olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme. Ráno ho scedíme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme čerstvou vodou a uvaríme (asi 10 - 15min od natlakovania). Potom ho scedíme, zľahka utierkou vysušíme a dáme do misky. (Alebo použite cícer z konzervy. Scedíme ho, prepláchneme pod tečúcou vodou a v utierke vysušíme.)
Pridáme soľ, cukor, korenie, olej a premiešame. Vysypeme ho na pekáč a rozhrnieme. Rúru predohrejeme na 200st. a cícer pečieme asi 35 minút. Po upečení ho necháme ešte 10 - 15min v zatvorenej vypnutej rúre a až potom vytiahneme.
Môžete ho jesť ako snack alebo si ho prihodiť do polievok a do šalátov.
Miska,vyzera to super..tiez sa uz na to dlhsie chystam,lebo mam odlozeny jeden recept na polievku,na ktoru takyto podobny peceny cicir ide..uz sa na nu chystam asi 2 tyzdne,ale manzelik mi ochorel,a teraz nemoze nic papat:(..tak musim pockat :(
OdpovedaťOdstrániťmnam mnam Miska! ja taketo pochutinky mozem. aj soju oprazenu na panvici papam, ale cicer som este neskusala!
OdpovedaťOdstrániťmnam, toto urcite skusim, ja cicer milujem :)
OdpovedaťOdstrániťmnam, toto urcite vyskusam, cicer sme si oblubili a vecer moj chlap rad vyhryza slane, tak nech ma nieco zdrave :))
OdpovedaťOdstrániť