sobota 19. novembra 2011

Pečený cícer / Oven roasted chickpea




ČO POTREBUJETE:

soľ
chaat masala
kašmírske mleté chilli korenie 
sušený cesnak
cukor
olivový olej





AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si na noc namočíme. Ráno ho scedíme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme čerstvou vodou a uvaríme (asi 10 - 15min od natlakovania). Potom ho scedíme, zľahka utierkou vysušíme a dáme do misky. Pridáme soľ, cukor, korenie, olej a premiešame. Vysypeme ho na pekáč a rozhrnieme. Rúru predohrejeme na 180st. a cícer pečieme asi 35 - 40 minút.

Môžete to jesť ako snack alebo si to prihodiť do polievok a do šalátov.

4 komentáre:

  1. Miska,vyzera to super..tiez sa uz na to dlhsie chystam,lebo mam odlozeny jeden recept na polievku,na ktoru takyto podobny peceny cicir ide..uz sa na nu chystam asi 2 tyzdne,ale manzelik mi ochorel,a teraz nemoze nic papat:(..tak musim pockat :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam mnam Miska! ja taketo pochutinky mozem. aj soju oprazenu na panvici papam, ale cicer som este neskusala!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnam, toto urcite skusim, ja cicer milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mnam, toto urcite vyskusam, cicer sme si oblubili a vecer moj chlap rad vyhryza slane, tak nech ma nieco zdrave :))

    OdpovedaťOdstrániť