ČO POTREBUJETE:
soľ
chaat masala
chaat masala
kašmírske mleté chilli korenie
sušený cesnak
cukor
olivový olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme. Ráno ho scedíme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme čerstvou vodou a uvaríme (asi 10 - 15min od natlakovania). Potom ho scedíme, zľahka utierkou vysušíme a dáme do misky. Pridáme soľ, cukor, korenie, olej a premiešame. Vysypeme ho na pekáč a rozhrnieme. Rúru predohrejeme na 180st. a cícer pečieme asi 35 - 40 minút.
Môžete to jesť ako snack alebo si to prihodiť do polievok a do šalátov.
Miska,vyzera to super..tiez sa uz na to dlhsie chystam,lebo mam odlozeny jeden recept na polievku,na ktoru takyto podobny peceny cicir ide..uz sa na nu chystam asi 2 tyzdne,ale manzelik mi ochorel,a teraz nemoze nic papat:(..tak musim pockat :(
OdpovedaťOdstrániťmnam mnam Miska! ja taketo pochutinky mozem. aj soju oprazenu na panvici papam, ale cicer som este neskusala!
OdpovedaťOdstrániťmnam, toto urcite skusim, ja cicer milujem :)
OdpovedaťOdstrániťmnam, toto urcite vyskusam, cicer sme si oblubili a vecer moj chlap rad vyhryza slane, tak nech ma nieco zdrave :))
OdpovedaťOdstrániť