sobota 19. novembra 2011

Pečený cícer / Oven roasted chickpea




ČO POTREBUJETE:

soľ
chaat masala (pre obmenu môžeme použiť mletú rímsku rascu)
kašmírske mleté chilli korenie 
sušený cesnak
cukor (nemusí byť)
olivový olej





AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si na noc namočíme. Ráno ho scedíme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme čerstvou vodou a uvaríme (asi 10 - 15min od natlakovania). Potom ho scedíme, zľahka utierkou vysušíme a dáme do misky. (Alebo použite cícer z konzervy. Scedíme ho, prepláchneme pod tečúcou vodou a v utierke vysušíme.)

Pridáme soľ, cukor, korenie, olej a premiešame. Vysypeme ho na pekáč a rozhrnieme. Rúru predohrejeme na 200st. a cícer pečieme asi 35 minút. Po upečení ho necháme ešte 10 - 15min v zatvorenej vypnutej rúre a až potom vytiahneme.

Môžete ho jesť ako snack alebo si ho prihodiť do polievok a do šalátov.

4 komentáre:

  1. Miska,vyzera to super..tiez sa uz na to dlhsie chystam,lebo mam odlozeny jeden recept na polievku,na ktoru takyto podobny peceny cicir ide..uz sa na nu chystam asi 2 tyzdne,ale manzelik mi ochorel,a teraz nemoze nic papat:(..tak musim pockat :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam mnam Miska! ja taketo pochutinky mozem. aj soju oprazenu na panvici papam, ale cicer som este neskusala!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnam, toto urcite skusim, ja cicer milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mnam, toto urcite vyskusam, cicer sme si oblubili a vecer moj chlap rad vyhryza slane, tak nech ma nieco zdrave :))

    OdpovedaťOdstrániť