utorok 15. novembra 2011

Nový domov / New home

Tentokrát sťahovanie prebehlo rýchlo a hladko. Z neporiadku a chaosu nám pripravili pekné bývanie, zostala som prekvapená ako rýchlo všetko opravili, vymaľovali a ešte nám aj postel nachystali s čistým postelným prádlom, takže stačilo si len ľahnúť a spať. 

Prvé ráno ma zobudila vôňa z kuchyne, kde sa varí pre všetkých chlapcov, čo na farme pracujú (a momentálne aj pre nás). Tety kuchárky varia dobre, čo dokazuje aj to, ako si deti podali večer večeru a ráno raňajky. A inak sú deti celý deň vonku, behajú, jašia sa a sú vysmiate a šťastné.. a mne viac netreba 🥰

A tu je zopár záberov z nového bývania.


Moje "pracovisko".

1


Prvé raňajky (varili tety).

2


Pohľad zo spálne; nikto a ticho.

3


Kuchyňka, kde varia tety pre chlapcov, čo pracujú v liahni (nachádza sa v malej chatrčke mne hneď pod oknami; práve sa varilo, takže troška dymu). Toto je "šporák".

4


5


Tu sa umýva riad.

6


Tety, ktoré pracujú v kuchyni.

7


Pohľad z domu; more! 🤩

8


Tu sa už silno pracuje.

9


Toto si na juhu Indie dávajú aj na rodinné domy a všetky stavby; raz mi niekto vysvetľoval, že to má mať taký účinok ako keď na Slovensku mamičky dávajú na kočáre červenú stužku. Teda odohnať všetko zlo a urieknutie.

10



Dievčatá sa hrajú 💕

11


12


13


So far so good 👌

9 komentárov:

  1. Peknéé, tuším babám zima nechýba :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru nechyba, v tom piesku sa dnes valal jak v snehu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miska, tak akoze klobuk dolu. Na mne by asi taka samota zanechala nasledky. Vyzera to uzasne, ale neviem, ci by som to dlhodobo zvladala s takym nadhladom ako ty, nevediac jazyk a nikoho nepoznajuc...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miška, môžem sa opýtať? Nedávno som čítala, že v Indii veľmi chladničky nemajú (v domácnostiach), ako to je vo vašej domácnosti? Som len zvedavá, tak dúfam, že moja otázka nie je príliš vtieravá.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na dedinach v chatrckach chladnicky nemaju a v slumoch asi tiez nie (nebola som este v ziadnom vo vnutri, tak neviem), ale normalne ludia co ziju v bytoch, domoch, chladnicky bezne maju. Aj ja mam chladnicku :) Co sa pise v novinach sa mozno trosku obcas "zvelici". Zeny tu uz aj pracky doma maju, zehlicky a ine spotrebice do domacnosti. Fakt zalezi o com pisali.....ak napisali "v beznej domacnosti", tak je to hlupost....ak by pisali o slumoch, najchudobnejsich ludoch a dedinach, tak je to pravda.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. kedysi som videla slumy na reunione,pristahovalcov z madagaskaru..zili skromne, boli to "stavby" zo vsetkeho mozneho, z plechov a dosiek, jeden na druhom...ale satelity z nich trcali :)dakujem za priblizenie vasho zivota aj prostrednictvom tychto fotiek a mileho textu. deticky su utesene a okolie upokojujuce..a to more...good luck!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. paradne fotky,Miska..velmi ma bavia tieto postrehy z vasho zaujimaveho indickeho zivota:)

    OdpovedaťOdstrániť