ČO POTREBUJETE:
suroviny v zátvorkách môžete vynechať
1 stredne veľká červená cibuľa
(1/4-1/2 zelenej papriky)
olej
200g čerstvých šampiňónov
2 vajíčka
soľ
mleté čierne korenie (alebo 1/4 lyžičky garam masala)
plátok masla
plátok masla
AKO POSTUPOVAŤ:
Na oleji popražíme chvíľku cibuľu (a papriku). Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, podlejeme troškou vody (nie veľa, šampiňóny si vodu ešte pustia počas dusenia) a dusíme prikryté na miernom ohni 5 minút.
Pridáme mleté čierne korenie (alebo garam masala), premiešame a šampiňóny dusíme ďalších 10 minút prikryté.
Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka, do ktorých sme zašľahali soľ. Premiešame a tesne pred tým ako celkom zhustnú hrniec odstavíme z ohňa. Pridáme plátok masla, hrniec zakryjeme a maslo necháme samovoľne roztopiť. Pred podávaním praženicu zamiešame, aby sme do nej vmiešali rozpustené maslo.
To maslo ma zaujalo, nabudúce vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťkrásné fotky :) můžu se zeptat: V Indii jsou běžně k dostání žampiony? Ptám se, že v debatě u jednoho receptu na jiném serveru zazněla informace, že v Indii žampiony neznají.
OdpovedaťOdstrániť@Frantiska, sampinony v Indii nie su dostat uplne vsade a ak su, nemavaju ich casto, tiez nie su take pekne ako som videla teraz na Slovensku v obchodoch, ale ano, sampinony v Indii poznaju a kupit sa daju. Ked sme byvali v Pondicherry tam byvali napriklad stale, takze som nemusela striehnut kedy dostanu...ale ked sme byvali v Bapatla, tak tam sampinony mavali malokedy, dostali sa mi do ruk mozno 2x do roka.
OdpovedaťOdstrániťhmmm.. svojim sposobom exoticka verzia prazenice a vyzera neuveritelne laaaakavo! :)))
OdpovedaťOdstrániť:) dakujem
OdpovedaťOdstrániťVypadá to tak dobře, že to dnes udělám k snídani/obědu :)
OdpovedaťOdstrániťTak vam prajem dobru chut :)
OdpovedaťOdstrániťPrazenicu mame velmi radi, ja si ju vzdy necham "uvarit" ;))) nikdy ma nenapadlo dat do nej nejake exoticke korenie...niekedy vyskusame aj takuto "exoticku" ;)
OdpovedaťOdstrániťuž musím na internete vyňúrať kde zoženiem garam masalu
OdpovedaťOdstrániťmuzu rict, ze jsem delala uz nekolikrat :) moc mi to chutna
OdpovedaťOdstrániťTak to sa velmi tesim :)
OdpovedaťOdstrániť