piatok 18. novembra 2011

Šampinónová praženica

Nie je prazenica ako prazenica. A niekedy sa aj obycajna prazenica da pokazit. Toto je recept ako ju robim ja.


Sampinonova prazenica



ČO POTREBUJETE:

suroviny v zátvorkách môžete vynechať

2 stredne veľké červené cibule
(1/4-1/2 zelenej papriky)
olej
200g čerstvých šampiňónov 
2 vajíčka
soľ
(1/4 lyžičky garam masala)
plátok masla


Sampinonova prazenica



AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji popražíme chvíľku cibuľu a papriku. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, podlejeme troškou vody (nie veľa, šampiňóny si vodu ešte pustia počas dusenia) a dusíme prikryté na miernom ohni 5 minút. Pridáme garam masala, premiešame a šampiňóny dusíme ďalších 10 minút prikryté. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka, do ktorých sme zašľahali soľ. Premiešame a tesne pred tým ako celkom zhustnú hrniec odstavíme z ohňa. Pridáme plátok masla, hrniec zakryjeme a maslo necháme samovoľne roztopiť. Pred podávaním praženicu zamiešame, aby sme do nej vmiešali rozpustené maslo.

sampinonova prazenica


Podávame s pečivom.


Sampinonova prazenica

12 komentárov:

  1. To maslo ma zaujalo, nabudúce vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásné fotky :) můžu se zeptat: V Indii jsou běžně k dostání žampiony? Ptám se, že v debatě u jednoho receptu na jiném serveru zazněla informace, že v Indii žampiony neznají.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. @Frantiska, sampinony v Indii nie su dostat uplne vsade a ak su, nemavaju ich casto, tiez nie su take pekne ako som videla teraz na Slovensku v obchodoch, ale ano, sampinony v Indii poznaju a kupit sa daju. Ked sme byvali v Pondicherry tam byvali napriklad stale, takze som nemusela striehnut kedy dostanu...ale ked sme byvali v Bapatla, tak tam sampinony mavali malokedy, dostali sa mi do ruk mozno 2x do roka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hmmm.. svojim sposobom exoticka verzia prazenice a vyzera neuveritelne laaaakavo! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá to tak dobře, že to dnes udělám k snídani/obědu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Prazenicu mame velmi radi, ja si ju vzdy necham "uvarit" ;))) nikdy ma nenapadlo dat do nej nejake exoticke korenie...niekedy vyskusame aj takuto "exoticku" ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. už musím na internete vyňúrať kde zoženiem garam masalu

    OdpovedaťOdstrániť
  8. muzu rict, ze jsem delala uz nekolikrat :) moc mi to chutna

    OdpovedaťOdstrániť