Bruschetta . . . topinka . . . bruschetta . . . topinka . . . neviem sa rozhodnúť. Čo si myslíte vy? A záleží na tom? Hlavne, že je to také jednoduché a dobré :)
ČO POTREBUJETE:
olej na opečenie chleba
na paradajky:
3 stredne veľké paradajky, nakrájané nadrobno
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka
(alebo sušená)
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
šťava z limetky
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv som si ráno upiekla domáci chlieb.
Všetky suroviny na paradajky zmiešame v miske a necháme 30 minút odležať (mimo chladničky).
Plátok chleba opečieme na troche oleja do hneda, preložíme na tanier a ešte na teplý uložíme paradajkovú zmes.
mnam :) presne toto som mala v sobotu na veceru :) krasny domaci chlebik Miska :)
OdpovedaťOdstrániťKed tie paradajky oteplaju od toho chlebika... mnam :)
OdpovedaťOdstrániťMiška, niečo podobné mi spravil môj macko cez víkend, je to úplne famózne. Mňam
OdpovedaťOdstrániťMiska, tvoj chlebik je sta namalovany. Nadhera. No a bruschetta nema chybu.Taketo vecicky ja mam rada:)
OdpovedaťOdstrániťAdrika dakujem za ten chlebik :) Bruschettu asi vsetci lubia, zatial nepoznam nikoho kto by ju nemal rad :)
OdpovedaťOdstrániťTen chlebik vyzera uuuuzasne! presne ako povedala Adrika, ako namalovany!!!! Bruschettu ja mooozem tiez!!!!
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániťMiska, aj ja musim pochvalit chlebik. Mozes mi napisat ako presne si ho robila, kolko coho si pouzila? Ak nechces sem, mozes kludne aj na e-mail.
OdpovedaťOdstrániťDakujem krasne.
Lucy
Lucy, presne mierky ti nepoviem, lebo vacsinou peciem chlebik od oka. Robila som ho z 2 hrncekov (1hr. = 200ml) muky Maida, 2 lyzice olivoveho leja, 1 plocha lycia pieskoveho suseneho drozdia, sol-od oka a tepla voda podla potreby. Cesto elasticke, aby sa nelepilo, ale nie prilis tuhe, aby pekne nakysol. Kysol hodinu, potom znova premiesit, vyvalkat podlhovastu hrubsiu placku a zrolovat ako velky rozok. Ten som polozila na pomuceny (nemastila som) plech a znova nechala pol hodinku kysnut. Zatial som vyhriala ruru na 200st. a potom som ho piekla 35-40 minut, aby zhnedla korka. Chlebik som nicim nepotierala, len som ho pred pecenim troska poprasila mukou a rukou "pohladkala", aby ta muka bola zvrchu na nom rrovnomerne. Nechcela som tvrdu korku.
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániť