sobota 13. augusta 2011

Tondli masala (Tondli s kokosom)

22IMG_9551



ČO POTREBUJETE:

(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

1 a pol hrnčeka tondli/tindora

olej
1/2 lyžičky horčičného semienka
1/2 lyžičky asafoetida

1/2 lyžičky kurkumy
niekoľko karí lístkov 
soľ
1/4 lyžičky tamarindovej pasty

opiecť nasucho - masala:
1 lyžička mletého koriandru
1 lyžička urad dal
1 sušená červená chilli paprička 
1/2 lyžičky nastrúhaného jaggery


22IMG_9545



AKO POSTUPOVAŤ:

Tondli si nakrájame na tenké kolieska.

Najprv si na suchej panvici opečieme všetky suroviny, ktoré som uviedla, že treba opiecť nasucho. Opekáme ich, kým neuvoľnia vôňu a kokos troška nezmení farbu. Necháme ich ochládnuť a rozmixujeme spolu s jaggery, tamarindovou pastou a troškou soli. Nepridávame vodu.

22IMG_9528

1


Romzixovanú masala odložíme do misky.

V panvici zohrejeme trocha oleja a pridáme horčičné semienka, ktoré necháme prasknúť. Keď začnú praskať pridáme asafoetida, oheň zmiernime.

22IMG_9534


Pridáme štipku kurkumy, na tenké kolieska nakrájané tondli/tindora a zakryté dusíme 10 minút. Občas ich treba premiešať.

22IMG_9536


Potom pridáme masala, ktoré sme si vopred pripravili a dobre premiešame. Pridáme karí lístky a dusíme ďalších 3-5 minút. Premiešavame občas. Ak treba dochutíme soľou a premiešame.

22IMG_9539


Môžete podávať s plackami (napr. Chapati, Phulka, Roti) alebo s dusenou ryžou a karí, ktorého základom nie je kokos, či kokosové mlieko.


22IMG_9548

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára