utorok 16. augusta 2011

Baklažánová nátierka


Baklazanova natierka





ČO POTREBUJETE:

1 menší baklažán (ja som použila 5 baby baklažánikov)
olej
2 stredne veľké červené cibule
1 zelená paprika
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
1 lyžička sušenej bazalky
mleté čierne korenie
soľ
troška vody



Baklazanova natierka




AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme 30 minút vypotiť, aby sme odstránili horkosť. (nie všetky baklažány sú horké) Potom ich opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na "kocky".



V panvici zohrejeme olej, 2 minútky restujeme cibuľu a papriku.



Pridáme nakrájaný baklažán, mletú sladkú papriku, čierne korenie, sušenú bazalku a soľ, premiešame...



... podlejeme troškou vody, ktorú privedieme k varu. Oheň zmiernime a zakryté 10-15 minút dusíme. Kontrolujte, či sa voda už vyvarila, aby vám to neprihorelo. Zmes však musí zostať bez tekutiny. Potom to všetko necháme vychládnuť.



Vychládnuté rozmixujeme (bez tekutiny) na hustú nátierku. Podávame s pečivom a nakrájanou čerstvou zeleninou.


8 komentárov:

  1. mnaaaaaaaaaaaam, toto musi byt fantastická nátierka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Robila som ju este vcera poobede a dnes rano taka odlezana a vychladena bola vyborna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uz som skoncili moje prazdniny,tri dni v praci po troch tyzdnoch-tazko,tazko(fuj),ale zajtra urobim,pretoze vsetko od teba je takeeee dobreee.Dakujem.Pekny den(ci uz vecer?)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. supéér. mňamka - ja si balkažán upečiem v rúre - netreba ho šúpať ale poprepichovať inak exploduje:) tak za 20 min. je hotový vydlabem mäkkú dužinu, potom pridám cibuľku orestovanú na masle, soľ, čierne korenie, mixujem a dobrú chuť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)) s tym explodovanim je to pravda. Mam s tym osobnu skusenost. Cela moja piecka bola pehava :)

      Odstrániť
  5. mala som vcera na veceru s hriankami,je famozna naozaj,ta tiez bude casto...1*

    OdpovedaťOdstrániť