ČO POTREBUJETE:
1 menší baklažán (alebo 5 baby baklažánikov)
olej
2 stredne veľké červené cibule
1 zelená paprika
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
1 lyžička sušeného cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
troška vody
čerstvá bazalka
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažán nakrájame na "kocky".
V panvici zohrejeme olej, 3 minútky restujeme cibuľu na miernom ohni. Pridáme papriku a znova restujeme asi 3min.
Podlejeme troškou vody, ktorú privedieme k varu. Oheň zmiernime a zakryté 10-15 minút dusíme. Kontrolujte, či sa voda už vyvarila, aby vám to neprihorelo. Zmes však musí zostať bez tekutiny. Potom to všetko necháme vychládnuť.
Vychládnuté dáme do mixéra, pridáme čerstvú bazalku a rozmixujeme (bez tekutiny) na hustú nátierku.
mnaaaaaaaaaaaam, toto musi byt fantastická nátierka!!!
OdpovedaťOdstrániťRobila som ju este vcera poobede a dnes rano taka odlezana a vychladena bola vyborna :)
OdpovedaťOdstrániťuz som skoncili moje prazdniny,tri dni v praci po troch tyzdnoch-tazko,tazko(fuj),ale zajtra urobim,pretoze vsetko od teba je takeeee dobreee.Dakujem.Pekny den(ci uz vecer?)
OdpovedaťOdstrániťJeej ty si mila :) dakujem.
OdpovedaťOdstrániťsupéér. mňamka - ja si balkažán upečiem v rúre - netreba ho šúpať ale poprepichovať inak exploduje:) tak za 20 min. je hotový vydlabem mäkkú dužinu, potom pridám cibuľku orestovanú na masle, soľ, čierne korenie, mixujem a dobrú chuť.
OdpovedaťOdstrániť:)) s tym explodovanim je to pravda. Mam s tym osobnu skusenost. Cela moja piecka bola pehava :)
Odstrániťmala som vcera na veceru s hriankami,je famozna naozaj,ta tiez bude casto...1*
OdpovedaťOdstrániťKukaj jak moc sa z toho tesim!! :)
Odstrániť