utorok 16. augusta 2011

Baklažánová nátierka / Brinjal spread





ČO POTREBUJETE:

1 menší baklažán (alebo 5 baby baklažánikov)

olej
2 stredne veľké červené cibule
1 zelená paprika

1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
1 lyžička sušeného cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
troška vody

čerstvá bazalka





AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažán nakrájame na "kocky".



V panvici zohrejeme olej, 3 minútky restujeme cibuľu na miernom ohni. Pridáme papriku a znova restujeme asi 3min.



Pridáme nakrájaný baklažán, mletú sladkú papriku, čierne korenie, sušený cesnak a soľ, premiešame.

Podlejeme troškou vody, ktorú privedieme k varu. Oheň zmiernime a zakryté 10-15 minút dusíme. Kontrolujte, či sa voda už vyvarila, aby vám to neprihorelo. Zmes však musí zostať bez tekutiny. Potom to všetko necháme vychládnuť.



Vychládnuté dáme do mixéra, pridáme čerstvú bazalku a rozmixujeme (bez tekutiny) na hustú nátierku. 



Podávame vychladené s pečivom.



8 komentárov:

  1. mnaaaaaaaaaaaam, toto musi byt fantastická nátierka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Robila som ju este vcera poobede a dnes rano taka odlezana a vychladena bola vyborna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uz som skoncili moje prazdniny,tri dni v praci po troch tyzdnoch-tazko,tazko(fuj),ale zajtra urobim,pretoze vsetko od teba je takeeee dobreee.Dakujem.Pekny den(ci uz vecer?)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. supéér. mňamka - ja si balkažán upečiem v rúre - netreba ho šúpať ale poprepichovať inak exploduje:) tak za 20 min. je hotový vydlabem mäkkú dužinu, potom pridám cibuľku orestovanú na masle, soľ, čierne korenie, mixujem a dobrú chuť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)) s tym explodovanim je to pravda. Mam s tym osobnu skusenost. Cela moja piecka bola pehava :)

      Odstrániť
  5. mala som vcera na veceru s hriankami,je famozna naozaj,ta tiez bude casto...1*

    OdpovedaťOdstrániť