pondelok 22. augusta 2011

Okra s bielym makom / Okra with white poppy seeds

IMG_8060



ČO POTREBUJETE:

20ks okra
3 lyžice bieleho maku (khus-khus)
1 sušenú červenú čili papričku (pre viac pálivé použijeme 3ks)
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy

arašidový olej
1/2 lyžičky horčičných semienok
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce


IMG_8065


AKO POSTUPOVAŤ:

Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne a zavonia, pridáme štipku soli a čili papričku, odtsavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom v mlynčeku na korenie mak vymixujeme (bez tekutiny), kým celá zmes akoby zvlhne. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. 

0
1


V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a rímsku rascu, oheň zmiernime. Keď semienka začnú praskať, pridáme karí lístky a necháme ich vypraskať. 

2


Pridáme nakrájanú okru a opekáme asi 15 minút, domäkka. Občas ju premiešame, netreba veľmi často. Potom pridáme kurkumu a makovú zmes, dosolíme, zľahka premiešame, minútku ešte opekáme na panvici a odstavíme z ohňa. 

3


Podávame ihneď s plackami Čapati ale dusenou ryžou a karí.


IMG_8063


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára