pondelok 22. augusta 2011

Okra s bielym makom / Okra with white poppy seeds

IMG_8060



ČO POTREBUJETE:

20ks okra / 20 pieces of Okra 
3 lyžice bieleho maku (khus-khus) / 3 tbsp of white poppy seeds
1 sušenú červenú čili papričku (pre viac pálivé použijeme 3ks) / 1 dry red chilli (use 3 if you want it spicy)
soľ / salt
1/4 lyžičky kurkumy / 1/4 tsp termaric (haldi)

arašidový olej / peanut oil
karí lístky / Curry leaves
1/2 lyžičky horčičných semienok / 1/2 tsp black mustard seeds 
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin 


IMG_8065


AKO POSTUPOVAŤ:

Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne a zavonia, pridáme štipku soli a čili papričku, odtsavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom v mlynčeku na korenie mak vymixujeme (bez tekutiny), kým celá zmes akoby zvlhne. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Preheat the pan and dry roast poppy seeds on low heat for about 2min. When they turn brownish and release its aroma add pinch of salt and dry chilli. Remove the pan from the heat and let it cool down. Transfer it to the mixer and mix without the liquid until it turns moist. Keep aside until further use. 

0
1


V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a rímsku rascu, oheň zmiernime. Keď semienka začnú praskať, pridáme karí lístky a necháme ich vypraskať. / Heat oil in pan add mustard seeds and cumin, reduce the heat. Let the seeds crack. Then add curry leaves and let them crack too.

2


Pridáme nakrájanú okru a opekáme asi 15 minút, domäkka. Občas ju premiešame, netreba veľmi často. Potom pridáme kurkumu a makovú zmes, dosolíme, zľahka premiešame, minútku ešte opekáme na panvici a odstavíme z ohňa. / Add washed and properly dried okra, cut into smaller pieces. Cool for 15min. Stir occasionally. Then add termaric, poppy seeds mixture, adjust salt and stir gently. Cook for 1 more minute and remove the pan from the heat. 

3


Podávame ihneď s plackami Čapati ale dusenou ryžou a karí. / Serve with Chapatis or rice and curry.



IMG_8063


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára