ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
150-200ml hrnček toor dal
voda
na Tadka:
oil + ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/4 lyžičky asafoetida
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky cesnakovo zázvorovej pasty
niekoľko karí lístkov
1 väčšia červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 väčšia paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky jaggery
trocha mletého čierneho korenia
soľ
na dokončenie:
troška citrónovej šťavy
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Do hrnca dáme toor dal, prepláchneme ho vodou, zalejeme ho čistou vodou, vložíme bobkový list a dáme variť. Varíme na miernom ohni, kým nezmäkne.
Zatiaľ si pripravíme tadka. V hrnci zohrejeme olej a ghee. Pridáme rímsku rascu, horčičné semienka a asafoetida a necháme korenie rozvoňať a horčičné semienka prasknúť. Pridáme zelenú chilli prekrojenú na polovicu, karí lístky a cesnakovo zázvorovú pastu, lístky necháme prasknúť.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a 5 minút na miernom ohni restujeme. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme do mäkka.
Ďalej pridáme jaggery, kurkumu, soľ a mleté čierne korenie a prehrejeme.
Do pripravenej tadka vylejeme predvarený toor dal a dobre premiešame (pridame vodu, ak treba upravit hustotu). Privedieme k varu, oheň zmiernime. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať a dal chvíľku povaríme. Do hotového dalu pridáme troška citrónovej šťavy, premiešame.
🍛 🍛 🍛
Podávame s ryžou, pokvapkané s ghee.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára