ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):
1 menší karfiol
hrnček mrazeného hrášku
olej
2 veľké červené cibule
2 kopcom plné lyžice domácej karí pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
voda podľa potreby
100ml kokosového mlieka (môžete vynechať)
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Jednu cibuľu pokrájame nadrobno, druhú na tenké pásiky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme všetku cibuľu, osolíme a restujeme do mäkka. Potom pridáme kurkumu a chilli korenie, premiešame. Pridáme karí pastu, minútku restujeme. Zalejeme hrnčekom vody (použijeme menej vody, ak pridáme kokosové mlieko), vložíme nakrájaný karfiol a hrášok a karí privedieme k varu. Oheň zmiernime a varíme pod pokrievkou, kým karfiol nazmäkne.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, prehrejeme a môžeme podávať s ryžou.
Finally add chopped coriander leaves, heat through and serve with rice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára