nedeľa 21. novembra 2021

Hráškové karí s domácou karí pastou / Green peas curry with homemade curry paste

 



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):


200ml hrnček suchého predvareného hrachu 

olej 

1/2 lyžičky rímskej rasce

červená cibuľa

1 paradajka

1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)

1/4 lyžičky mletého chilli korenia

soľ

1 plochá lyžička garam masala

2 plné lyžice karí pasty

voda podľa potreby

koriandrová vňať




AKO POSTUPOVAŤ:

Hrach som použila suchý. Vždy ho varím viac naraz s 1 bobkovým listom, uvarený nechám vychládnuť a nakrabičkujem do mrazničky. 

🫛 🫛 🫛

V hrnci zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni ju restujeme domäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a opäť na miernom ohni, zakrytú, restujeme domäkka. 


Potom pridáme soľ, kurkumu, garam masala a chilli korenie, minútku restujeme. 


Pridáme karí pastu a vodu podľa potreby a rozmiešame. Nakoniec pridáme predvarený hrach, karí privedieme k varu, oheň zmiernime a karí pod pokrievkou varíme 15 minút. Do hotového karí zamiešame nasekanú koriandrovú vňať. 


Podávame s ryžou, nejakým zeleninovým subzi (k hrachu je u nás obľúbená okra alebo baklažán) a s Chapati plackami. Prípadne nejaký jednoduchý šalát ešte.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára