ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
200ml hrnček suchého predvareného hrachu
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/4 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1 plochá lyžička garam masala
2 plné lyžice karí pasty
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Hrach som použila suchý. Vždy ho varím viac naraz s 1 bobkovým listom, uvarený nechám vychládnuť a nakrabičkujem do mrazničky.
🫛 🫛 🫛
V hrnci zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni ju restujeme domäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a opäť na miernom ohni, zakrytú, restujeme domäkka.
Potom pridáme soľ, kurkumu, garam masala a chilli korenie, minútku restujeme.
Pridáme karí pastu a vodu podľa potreby a rozmiešame. Nakoniec pridáme predvarený hrach, karí privedieme k varu, oheň zmiernime a karí pod pokrievkou varíme 15 minút. Do hotového karí zamiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame s ryžou, nejakým zeleninovým subzi (k hrachu je u nás obľúbená okra alebo baklažán) a s Chapati plackami. Prípadne nejaký jednoduchý šalát ešte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára