ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):
olej+maslo
1 plná lyžička múky
3 strúčiky cesnaku
1 mrkva
700ml zeleninového vývaru
1/4 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
3 menšie zemiaky
hrsť mrazeného hrachu
pár kvapiek citróna
soľ na dochutenie
troška koriandrovej vňate
cestoviny
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej a plátok masla. Pridáme múku a za stáleho miešania ju zapražíme. Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a cesnak a minútku popražíme.
Ďalej pridáme vývar, kurkumu a premiešame.
Pridáme nakrájané zemiaky, hrach, polievku privedieme k varu, oheň zmiernime a pod pokrievkou varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Ak treba, dochutíme ešte soľou (môj vývar bol už osolený), pridáme pár kvapiek citróna a pridáme troška nasekanej koriandrovej vňate. Premiešame.
Ak uprednostňujete hladké polievky, môžete si ju rozmixovať. Nakoniec môžeme pridať do polievky uvarené kolienka alebo inú drobnú cestovinu.
🥕 🥕 🥕
Vývar si môžete pripraviť z:
mrkvy, petržlenu, celeru, kapusty, zelenej papriky, cibule, cesnaku, kúska zázvoru, celého čierneho korenia, bobkového listu, podravky, soli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára