ČO POTREBUJETE (na asi 2 porcie):
1/3 hrnčeka moong dal (lúpané)
1/3 hrnčeka ryže (na pulao, pilav)
voda podľa potreby
ghee alebo olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/4 lyžičky asafoetida
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
2 zelené chilli papričky
1 červená cibuľa
1 zemiak
hrsť mrazeného hrachu
1 paradajka
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
hrsť koriandrovej vňate
na dochutenie na tanieri:
1 lyžička ghee
citrónová šťava
AKO POSTUPOVAŤ:
Moong dal a ryžu prepláchneme vodou a necháme 10min namočené. Potom scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghee (alebo olej), pridáme rímsku rascu a horčičné semienka, necháme ich prasknúť. Pridáme asafoetida, cesnakovo zázvorovú pastu a chilli papričky. Restujeme asi 2 minúty na miernom ohni.
Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme asi 2 minúty, domäkka.
Potom pridáme očistený a nakrájaný zemiak a restujeme 2 minúty.
Pridáme mrazený hrášok a premiešame. Pridáme nakrájanú paradajku a premiešame. Pridáme kurkumu, chilli korenie (pre menej pálivé khichdi chilli korenie vynecháme) a garam masala a 2 minúty restujeme.
Pridáme soľ, scedený moong dal a ryžu, zalejeme vodou, premiešame a privedieme k varu. Potom oheň zmiernime, hrniec zakryjeme pokrievkou a khichdi varíme tak, aby sa ryža a moong dal rozvarili a výsledné jedlo zostalo riedke. Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
🥘 🥘 🥘
Pri servírovaní prelejeme lyżičkou ghee a pokvapkáme citrónovou šťavou. Môžeme podávať s papadmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára