piatok 28. januára 2022

Masala vločky / Masala oats

 



ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):

olej

1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce

niekoľko karí lístkov

1 veľká červená cibuľa

1 paradajka

1 mrkva

hrsť mrazeného hrachu

soľ

1/2 lyžičky mletej kurkumy

1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

1/2 lyžičky garam masala

1/2 hrnčeka (100ml) ovsených vločiek

200ml vody

hrsť koriandrovej vňate

citrónová šťava




AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv opečieme vločky na suchej panvici. Premiešavame až kým nezavoňajú. Potom ich preložíme na tanier a odložíme bokom do daľšieho použitia. 


V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme karí lístky a necháne ich prasknúť. 

Potom pridáme nadrobno nakrájanú cihuľu a restujeme domäkka. 

Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme 3 minúty.  

Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, hrach, soľ a restujeme 5 minút. 


Potom pridáme kurkumu, chilli korenie,  garam masala a premiešavame minútku. 


Pridáme vločky, zalejem vodou (ak chcete viac kašovité, pridajte viac vody), premiešame, panvicu zakryjeme a vločky 5min povaríme. 

Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať. 


Podávame ihneď, len tak alebo s raitou. Na tanieri pokvapkáme citrónom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára