ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
1 paradajka
1 mrkva
hrsť mrazeného hrachu
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
1/2 hrnčeka (100ml) ovsených vločiek
200ml vody
hrsť koriandrovej vňate
citrónová šťava
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv opečieme vločky na suchej panvici. Premiešavame až kým nezavoňajú. Potom ich preložíme na tanier a odložíme bokom do daľšieho použitia.
V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme karí lístky a necháne ich prasknúť.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cihuľu a restujeme domäkka.
Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme 3 minúty.
Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, hrach, soľ a restujeme 5 minút.
Potom pridáme kurkumu, chilli korenie, garam masala a premiešavame minútku.
Pridáme vločky, zalejem vodou (ak chcete viac kašovité, pridajte viac vody), premiešame, panvicu zakryjeme a vločky 5min povaríme.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame ihneď, len tak alebo s raitou. Na tanieri pokvapkáme citrónom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára