ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):
2 baklažány
cesnak
olej na potretie
ghee
2 lyžičky panch phoron korenia
2 stredne veľké červené cibule
2 paradajky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička garam masala
soľ
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažán umyjeme, vysušíme, popicháme vidličkou a prerežeme pozdĺžne na polovicu. Urobíme pozdĺžne zárezy v dužine, do ktorých vtlačíme cesnak. Potrieme ich olejom a pečieme na 180 - 200st. asi 50 minút.
Upečené necháme trocha vychládnuť a šupku odstránime. Dužinu vidličkou roztlačíme alebo nožom nasekáme.
V panvici zohrejeme ghee, pridáme panch phoron a necháme ho rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a restujeme na miernom ohni do hnedkava.
Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme pod pokrievkou domäkka, asi 15 - 20min.
Pridáme kurkumu, chilli korenie, garam masala a premiešame.
Ďalej pridáme dužinu baklažána, premiešame a všetko asi 10 min. na miernom ohni ešte restujeme.
Pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame.
Podávame s plackami Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára