streda 8. februára 2023

Baklažánová bharta s Panch phoron / Eggplant bharta with Panch phoron

 


ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):

2 baklažány 

cesnak

olej na potretie


ghee

2 lyžičky panch phoron korenia 

2 stredne veľké červené cibule

2 paradajky 

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 

1 plochá lyžička garam masala

soľ

čerstvá koriandrová vňať




AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažán umyjeme, vysušíme, popicháme vidličkou a prerežeme pozdĺžne na polovicu. Urobíme pozdĺžne zárezy v dužine, do ktorých vtlačíme cesnak. Potrieme ich olejom a pečieme na 180 - 200st. asi 50 minút. 


Upečené necháme trocha vychládnuť a šupku odstránime. Dužinu vidličkou roztlačíme alebo nožom nasekáme.

V panvici zohrejeme ghee, pridáme panch phoron a necháme ho rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a restujeme na miernom ohni do hnedkava. 

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme pod pokrievkou domäkka, asi 15 - 20min.

Pridáme kurkumu, chilli korenie, garam masala a premiešame. 

Ďalej pridáme dužinu baklažána, premiešame a všetko asi 10 min. na miernom ohni ešte restujeme. 

Pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame. 

Podávame s plackami Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára