Taká blbosť a pritom taká dobrota.
ČO POTREBUJETE:
veľký zemiak uvarený v šupke
(ja ju vždy robím, keď si uvarím viac zemiakov na francúzske zemiaky, než potrebujem, takže zužitkujem takto zbytky)
maslo + olej
soľ
sušený majorán
sušený cesnak
sušené oregano
troška chilli vločiek
2 vajíčka
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiak ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky. V panvici zohrejeme olej a maslo, poukladáme zemiak, osolíme, okoreníme všetkým a opekáme na miernom ohni mierne dohnedkava. Potom zemiaky otočíme, chvíľku opekáme z druhej strany.
Vylejeme na ne rozšľahané vajíčka a na miernom ohni ich necháme zatiahnuť. Omeletu otočíme a minútku opečieme aj z druhej strany.
Hotovo! Na tanieri si na ňu môžete nastrúhať ešte parmezán a dať si k nej hocijaký šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára