nedeľa 24. októbra 2021

Fazuľkové subzi s jogurtom

 



ČO POTREBUJETE ( na 2 porcie):

250g fazuľových strukov 

1 veľká červená cibuľa 

olej (slnečnicový alebo arašídový)

soľ

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/4 lyžičky mletého chilli korenia 

1/2 lyžičky mletého koriandru 

1/2 lyžičky mletej rímskej rasce 

2 plné lyžice bieleho jogurtu (dahi)

hrsť nasekanej koriandrovej vňate 




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej. Pridáme na malé kúsky nakrájané fazuľové struky a na silnom ohni na rýchlo opečieme. Vyberieme na tanier a odložíme bokom do ďalšieho použitia. 


V tej istej panvici zohrejeme opäť olej. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.

Potom pridáme opečené struky, soľ, kurkumu, chilli korenie, koriander a rímsku rascu. Premiešame a 2 minúty na miernejšom ohni restujeme. 

Potom pridáme jogurt, premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou varíme 10 min.

Ozdobíme čerstvou koriandrovou vňaťou. 



Podávame s Chapati

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára