ČO POTREBUJETE:
1/2 hrnčeka moong dal
voda podľa potreby
1 zelená chilli paprička
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 stredne veľká paradajka
čerstvá koriandrová vňať
čerstvá koriandrová vňať
na Tadka:
ghee
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/4 lyžičky asafoetida
niekoľko karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
Moong dal na 15 minút namočíme. Scedíme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1 a 1/2 hrnčeka vody, pridáme kurkumu, chilli papričku a cesnakovo-zázvorovú pastu a privedieme k varu. Oheň zmiernime a povaríme odokryté asi 5 minút.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ a povaríme odokryté ďalších asi 15 minút. Moong dal by sa mal rozvariť.
Pripravíme si tadka. V menšej panvičke zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme asafoetida a karí lístky, tie necháme prasknúť a tadka hneď vylejeme do dalu, poriadne premiešame.
Nakoniec pridáme do dalu nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme krátkym varom a odstavíme z ohňa.
Podávame s ryžou alebo s chapati.
Niečo o Sindhi kuchyni.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára