piatok 17. apríla 2015

Sindhi moong dal / Moong dal (Sindhi style)


Sindhi moong dal



ČO POTREBUJETE:

1/2 hrnčeka moong dal / 1/2 cup moong dal
voda podľa potreby / water as needed
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty / 1 tsp ginger - garlic paste
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
soľ / salt
1 stredne veľká paradajka / 1 medium size tomato
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves

na Tadka:
ghee / ghee
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
štipka asafoetida / pinch of asafoetida (hing)
niekoľko karí lístkov / few curry leaves


Sindhi moong dal



AKO POSTUPOVAŤ:

Moong dal na 15 minút namočíme. Scedíme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1 a 1/2 hrnčeka vody, pridáme kurkumu, chilli papričku a cesnakovo-zázvorovú pastu a privedieme k varu. Oheň zmiernime a povaríme odokryté asi 5 minút. / Soak moong dal for 15min. Strain and place in the pot. Add approx. 1 and 1/ cup of water, turmeric, green chilli and ginger - garlic paste. Bring to the boil. Reduce the heat and cook for 5 min.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ a povaríme odokryté ďalších asi 15 minút. Moong dal by sa mal rozvariť. / Add chopped tomato, salt and cook foranother 15min. Moong dal should be soft by now.

Sindhi moong dal


Pripravíme si tadka. V menšej panvičke zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme asafoetida a karí lístky, tie necháme prasknúť a tadka hneď vylejeme do dalu, poriadne premiešame. / Now make the tadka. In smaller pan het the ghee. Add black cumin and let it realease its aroma. Add asafoetida and curry leaves, let the leaves crack. Add this tadka to your boiled moong dal and stir well.

Nakoniec pridáme do dalu nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme krátkym varom a odstavíme z ohňa. / Finally add chopped coriander leaves, heat dal through and remove from stove.

Sindhi moong dal


Podávame s ryžou alebo s chapati. / Serve with rice or Chapati.



Sindhi moong dal



Niečo o Sindhi kuchyni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára