piatok 17. apríla 2015

Sindhi moong dal


Sindhi moong dal



ČO POTREBUJETE:

1/2 hrnčeka moong dal
voda podľa potreby
1 zelená chilli paprička 
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 stredne veľká paradajka
čerstvá koriandrová vňať 

na Tadka:
ghee
1/2 lyžičky rímskej rasce
štipka asafoetida
niekoľko karí lístkov 


Sindhi moong dal



AKO POSTUPOVAŤ:

Moong dal na 15 minút namočíme. Scedíme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1 a 1/2 hrnčeka vody, pridáme kurkumu, chilli papričku a cesnakovo-zázvorovú pastu a privedieme k varu. Oheň zmiernime a povaríme odokryté asi 5 minút.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ a povaríme odokryté ďalších asi 15 minút. Moong dal by sa mal rozvariť.

Sindhi moong dal


Pripravíme si tadka. V menšej panvičke zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme asafoetida a karí lístky, tie necháme prasknúť a tadka hneď vylejeme do dalu, poriadne premiešame.
Nakoniec pridáme do dalu nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme krátkym varom a odstavíme z ohňa. 

Sindhi moong dal


Podávame s chapati.



Sindhi moong dal



Nieco o Sindhi kuchyni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára