nedeľa 13. decembra 2015

Paratha s makom a sezamom


Paratha s makom a sezamom


ČO POTREBUJETE (na 6-7ks):

400ml múky Atta
soľ
2 lyžičky bieleho maku
2 lyžičky sezamu
1 plochá lyžička garam masala
1 lyžica ghee do cesta
vlažná voda podľa potreby na zamiesenie cesta

ghee pri opekaní 


Paratha s makom a sezamom



AKO POSTUPOVAŤ:

Z uvedených surovín si vymiesime cesto. Ja tieto placky zvyčajne robím ráno na raňajky, a tak si cesto poriadne zabalím do alobalu a uložím na noc do chladničky. Ráno je odpočinuté, odležané a výborne sa s ním pracuje. 

Odležané cesto si rozdelíme na rovnaké dieliky a s každým pracujeme samostatne. Panvicu (tava) si dáme zohriať. Dielik z cesta vymodelujeme v dlaniach do guľôčky, medzi dlaňami ho sploštíme a obalíme v múke. Vyvaľkáme na tenkú okrúhlu placku. Placku dáme na horúcu panvicu, oheň len troška zmiernime. Nesmieme placky opekať príliš pomaly, lebo by stvrdli. Opečieme chvíľku z jednej strany a placku obrátime. Potrieme ju troškou ghee, chvíľočku opekáme a znova obrátime. Aj druhú stranu potrieme troškou ghee. A teraz už len obraciame po chvíľkach, až kým placka nie je opečená z oboch strán. Hotovú placku uložíme do čistej bavlnenej utierky. Rovnako pokračujeme so zbytkom cesta. 

Paratha s makom a sezamom


Placky podávame horúce, môžeme k nim podávať zemiakové subzi/bhaji alebo nejaké chutney.



Paratha s makom a sezamom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára