400ml múky Atta
soľ
2 lyžičky bieleho maku
2 lyžičky sezamu
1 plochá lyžička garam masala
1 lyžica ghee do cesta
vlažná voda podľa potreby na zamiesenie cesta
ghee pri opekaní
AKO POSTUPOVAŤ:
Múku dáme do misky a pridáme ostatné suroviny okrem ghee a vody. Pridáme ghee a prstami zapracujeme do múky. Potom postupne pridávame vodu a vymiesime cesto. Cesto zakryjeme a necháme odležať 30min.
Ja tieto placky zvyčajne robím ráno na raňajky, a tak si cesto poriadne zabalím do alobalu a uložím na noc do chladničky. Ráno je odpočinuté, odležané a výborne sa s ním pracuje.
🫓 🫓 🫓
Odležané cesto si rozdelíme na rovnaké dieliky/guľôčky a s každou pracujeme samostatne. Panvicu (tava) si dáme zohriať.
Guľôčku medzi dlaňami sploštíme a obalíme v múke. Vyvaľkáme na tenkú okrúhlu placku. Placku dáme na horúcu panvicu, oheň len troška zmiernime. Nesmieme placky opekať príliš pomaly, lebo by stvrdli. Opečieme chvíľku z jednej strany a placku obrátime.
🫓 🫓 🫓
Potrieme ju troškou ghee, chvíľočku opekáme a znova obrátime. Aj druhú stranu potrieme troškou ghee.
A teraz už len obraciame po chvíľkach, až kým placka nie je opečená z oboch strán.
Hotovú placku uložíme do čistej bavlnenej utierky. Rovnako pokračujeme so zbytkom cesta.
Placky podávame horúce, môžeme k nim podávať zemiakové subzi/bhaji alebo nejaké chutney.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára