utorok 1. júna 2010

Palacinky

Toto je recept na klasické "slovenské" palacinky, na ktorých som vyrástla. Ak chcete pravé francúzske palacinky, skúste recept Crêpes podľa Julie Child





ČO POTREBUJETE:

2 hrnčeky hladkej múky
štipka soli
1 lyžica cukru (alebo vanilkový cukor)
2 vajíčka
mlieko podľa potreby
olej
na ozdobenie: granko, džem, citrón a cukor, tvaroh s cukrom, mleté orechy s cukrom, ovocie






AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame múku, soľ a cukor. Prilejeme mlieko a metličkou vymiešame hladké polohusté cesto, ktoré sa dá rozlievať na panvici. Pridáme vajíčka a znova dobre vymiešame. 

Rozpálime si dobre panvicu. Musí byť dobre horúca, inak sa nám prvá palacinka prilepí a ostatné ju budú následovať do koša.
Panvicu potrieme troška olejom a vylejeme do stredu naberačku cesta. Panvicu otáčame tak, aby sa cesto rozlialo do tvaru okrúhlej, tenkej placky. Oheň zmiernime a pečieme z oboch strán do bledo hneda.

Hotové palacinky ozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára