ČO POTREBUJETE:
100ml arašídov nesolených
2 lyžičky koriandrových semien
1 lyžička bieleko maku (khus-khus)
1/2 lyžičky černušky siatej (kalonji)
olej
karí lístky
1 červená cibuľa
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1 zelená paprika
1 žltá paprika
200g šampiňónov
soľ
troška vody na podliatie
1/2-3/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
(ak chcete môžete použiť nakoniec čerstvú koriandrovú vňať, za hrsť)
AKO POSTUPOVAŤ:
Ako prvé si na suchej panvici opečieme do hnedkava arašídy a odložíme bokom.
Potom na tej istej panvici na sucho opečieme koriandrové semená, biely mak a černušku. Na miernom ohni, aby rozvinuli svoju chuť a vôňu.
Potom na tej istej panvici na sucho opečieme koriandrové semená, biely mak a černušku. Na miernom ohni, aby rozvinuli svoju chuť a vôňu.
Opečené arašídy a koreniny dáme do mlynčeka (alebo mažiara) a pomelieme na prášok (masala). Odložíme ho bokom do ďalšieho použitia.
V panvici zohrejeme asi 2 lyžice oleja. Pridáme karí lístky, ktoré necháme na miernom ohni prasknúť. Potom pridáme kurkumu.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme ju do mäkka.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme ju do mäkka.
Pridáme nakrájané papriky a šampiňóny, osolíme, podlejeme troškou vody, pridáme mleté kašmírske chilli korenie a zakryté varíme na miernom ohni približne 10 minút. Občas môžeme premiešať.
Potom pridáme masala, premiešame, zakryjeme a podusíme ďalších 5 minút.
Nakoniec odložíme panvicu z ohňa a ak použijeme koriandrovú vňať, teraz ju pridáme nasekanú, premiešame, hrniec zakryjeme a necháme postáť 10 minút.
Podávame s obľúbenými indickými plackami, napr.: Chapati, Paratha...
to musela byť úžasná vôňa a aj chuťovo výborné, krásny recept a aj fotky, ako vždy! :-)
OdpovedaťOdstrániť