utorok 19. júna 2012

Paprikovo - šampiňónovo - arašídová masala

paprikovo sampinonovo arasidova masala 022



ČO POTREBUJETE:

100ml arašídov nesolených 
2 lyžičky koriandrových semien
1 lyžička bieleko maku (khus-khus)
1/2 lyžičky černuchy (kalonji)

olej
karí lístky 
1 červená cibuľa 
1/4 lyžičky mletej kurkumy

1 zelená paprika
1 žltá paprika
200g šampiňónov 
soľ
troška vody na podliatie
1/2-3/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
(ak chcete môžete použiť nakoniec čerstvú koriandrovú vňať, za hrsť)


paprikovo sampinonovo arasidova masala 018



AKO POSTUPOVAŤ:

Ako prvé si na suchej panvici opečieme do hnedkava arašídy a odložíme bokom.

Potom na tej istej panvici na sucho opečieme koriandrové semená, biely mak a černuchu. Na miernom ohni, aby rozvinuli svoju chuť a vôňu.

1



Opečené arašídy a koreniny dáme do mlynčeka (alebo mažiara) a pomelieme na prášok (masala). Odložíme ho bokom do ďalšieho použitia.

2



V panvici zohrejeme asi 2 lyžice oleja. Pridáme karí lístky, ktoré necháme na miernom ohni prasknúť. Potom pridáme kurkumu.

Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme ju do mäkka.

3



Pridáme nakrájané papriky a šampiňóny, osolíme, podlejeme troškou vody, pridáme mleté kašmírske chilli korenie a zakryté varíme na miernom ohni približne 10 minút. Občas môžeme premiešať.

4



Potom pridáme masala, premiešame, zakryjeme a podusíme ďalších 5 minút.

5



Nakoniec odložíme panvicu z ohňa a ak použijeme koriandrovú vňať, teraz ju pridáme nasekanú, premiešame, hrniec zakryjeme a necháme postáť 10 minút.

Podávame s obľúbenými indickými plackami, napr.: Chapati, Paratha...

1 komentár:

  1. to musela byť úžasná vôňa a aj chuťovo výborné, krásny recept a aj fotky, ako vždy! :-)

    OdpovedaťOdstrániť